JydskeVestkysten har besøgt fire steder i en ølguide til København.
Her er udpluk fra den to siders artikel, som ikke er frit tilgængelig på nettet.
Nørrebro Bryghus der udover udvalgt øl til hver ret også bruger det i alle retter:
– Vi bruger vores eget øl i alle madretterne. Det kan være kød, der er marineret i øl, brød, som er bagt med øl, eller endda is med øl, siger restaurantdirektør Maj Toppenberg.
Resultatet er smagsnuancer af øl i hver bid – præcist balanceret for ikke at udkonkurrere de andre smage.
Ølbaren får de her ord med:
I den lille, røde bar hersker en uhøjtidelig stemning. Ølsmagningen foregår ved bardisken, hvor du først får uddelt smagsprøver af de øl, du ønsker. Bartenderen griner hånligt, hvis du som mand bestiller lyst hvedeøl, og vil du købe en cola, bliver du sendt til 7-Eleven.
– Vi serverer de øl, vi selv kan lide. Man skal ikke drikke øl et sted, hvor bartenderen ikke også drikker lidt. Det ville være som at spise på en restaurant, hvor man ser tjeneren spise McDonald’s, griner bartender Jacob Lövenlund.
Mikkeller Bar omtales:
I de 15 ølhaner, som diskret stikker ud af væggen bag bardisken, og i store lagre på bagrummet gemmer nogle af verdens bedste og mest eksperimenterende øl sig.
– Vi har sjældne og specielle øl, og vi ønsker at rykke folks grænse for øl, siger Mikkel Borg Bjergsø, som ejer både baren og bryggeriet.
BarleyWine ølbutikken med over 400 øl kommer JydskeVestkysten også forbi.
– Jeg driver missionsarbejde for at fortælle, at øl er mere end kedelige industripilsnere, siger Jan Filipe, som er butikkens ejer.
- Ikke frit tilgængelig: Ølguide til København (JydskeVestkysten)
[…] Nyt på Beerticker.dk: JydskeVestkysten ser på øl i København […]