Information’s Niels Ivar Larsen tester i dagens avis fem øl, som er tilsat diverse ekstra ting. Tre øl får fem ud af seks.
Herslev Bryghus Høst Bryg Kirsebær:
Langtidslagringen har forlent øllet med elegant vinøsitet, og syrligheden er næsten som i en belgisk sour ale. Der er tydelig mandelsmag med en fin bitterhed, som ifølge bryggeriet stammer fra kirsebærsten, og frugten og syren hviler i fornem balance. Og så er den dybrøde farve en fryd for øjet. Kirsebærrene blev høstet tilbage i 2006, men i denne øl lever de fuldtonende.
Herslev Bryghus Høstbryg Hyben:
I den orangerøde Høstbryg Hyben får byg- og rugmalten selskab af hybenblomster og hybenskaller. Hybenblomsterne er en pudsig tilsætning, men de tilfører en en velgørende sødme, som afrunder af let humlebitterhed, mens hybenskallerne fremhæver smagen af frugt, bær, nødder og tørret frugt. Igen en helstøbt komposition fra det lille gårdbryggeri ud for Roskilde.
Flippet bliver det hos Mikkeller, som til den nys overståede Mangfoldighedsfestival på Rantzausgade havde bidraget med en krydderøl med havtang, hvilket gav et distinkt element af salt, iblandet citrus, rugbrød, et strejf af banan og undertoner af grønne oliven. Øllen var tænkt som og fungerede som et perfekt akkompagnement til den kulinariske mangfoldighed på festivalen med den stærke islæt at krydrede etniske køkkener.
Der gives op til seks i karakter.
- 5:Herslev Bryghus Høstbryg Hyben, Herslev Bryghus Høstbryg Kirsebær, Mikkeller Salty Ocean Weed
- 4:Appenzeller Hanfblüte, Kissmeyer Beer Denied Entry
Læs mere: