Valle forener øl- og osteproduktionen ved Gundestrup Mejeri og Bryghus .
Børsen har skrevet om Gundestrup Mejeri og Bryghus, der brygger 200.000 liter øl om året.
Bag mejeriet står Jørgen Hoff, som har en lang karriere bag sig inden for mejerisektoren. For tre år siden købte han Gundestrup Mejeri, og egentlig var det hans plan, at han ville lave det om til et bryghus. Men da Ullerslev Mejeri, som Jørgen Hoff købte mejeriet af, spurgte ham, om han ikke ville fortsætte med at producere rygeost på Gundestrup, sagde han ja.
– At producere ost er jo en lidenskab for mig, og desuden mener jeg, at det er helt forkert at drikke vin til ost. Det bedste er at drikke øl til ost, og derfor var det faktisk nærliggende for mig at begynde at spekulerere over, hvordan de to produktioner kunne forenes. Resultatet blev at bruge vallen fra vores osteproduktion til øl. Vallen er et biprodukt, og noget, vi ellers bare hælder ud. Det kunne lade sig gøre, fordi jeg fandt en gærtype, som er i stand til at nedbryde laktosen i vallen, så den kan blive forvandlet til alkohol.
Brygmester er Ditlev Jørgensen, der tidligere var skolelærer, foruden han har været “inden for glasfiber”. Han blev færdiguddannet som diplombrygger i februar tidligere i år. Få dage senere ville han ellers kunne have kaldt sig pensionist. Ølinteressen har været udfoldet som håndbrygger i Svendborg Bryglaug.
Ditlev Jørgensen’s eget site: Bryggerkarl.dk.
Ikke frit tilgængelig: Fynsk mejeri forener ølbrygning og ost (Børsen)
Martin Goldbach Olsen siger
Læs anmeldelse af
Gundestrup IPA:
http://allbeer.wordpress.com/2009/09/04/gundestrup-mejeri-og-bryghus-mejeristens-ipa/
Mejeristens jul:
http://allbeer.wordpress.com/2009/12/25/gundestrup-mejeristens-jul-2009/