Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis tester i dagens avis seks fynske påskebryg. Det skal bemærkes, at det er avisens vinredaktør der tester – og i karaktergivningen er der også fokus på pris. Skalaen går op til seks stjerner:
De fire nærmere omtalte øl her får alle fire stjerner.
Bryggeriet Vestfyen Willemoes Påskebryg:
Ravfarvet øl med rugbrød, malt og lidt karamel i næsen. Fyldig øl i munden med let sødme og balancerende bid af bitter, som gør den frisk og lægger op til en slurk mere. Lang, blød eftersmag med let sødme, malt og et touch af rugbrød.
Indslev Bryggeri Frederiks Påske:
Let røget duft med tungere frugtaroma og tydeligere hvedekarakteristik end Påske Hvede. Sødmen er større med toner af banan og tropisk frugt med en lille røget tone i smagen.
Indslev Bryggeri Påske Hvede:
Frisk næse med lidt malt og korn og vådt græs. Lys og let mundfornemmelse med fin bitterhed og let humle og pæn, frisk eftersmag med let citrus. Glimrende hvedeøl, som rammer forårets lette tone fint.
Midtfyns Bryghus Påskebryg:
Aromatisk næse med et touch af mango, karamel, korn, lidt gær og maltbitterhed. God bitterhed, som hænger bagerst i mundhulen afstemt med en lille frugt- og honningsødme og sødt brød.
De to sidste øl får tre stjerner – det er Bryggeriet Vestfyen Willemoes Påske Ale og Coisbo Beer Easter Ale.