Fire mellemstore danske bryggerier udsender samlet pressemeddelelse angående kontroversen om kontraktbrygning i udlandet.
Bryggeriet S.C. Fuglsang, Hancock, Thisted Bryghus og Bryggeriet Vestfyen har samlet udsendt følgende pressemeddelelse:
Lokalt øl, der er lokalt
Åbner du en øl fra Fuglsang, Thisted, Vestfyen eller Hancock, kan du være sikker på, at det er dansk bryg, du får.
Kommentaren fra de fire bryggerier følger op på den seneste medieomtale af visse bryggerier, der ikke giver forbrugerne ren besked om, hvor deres øl er fremstillet.
Hjemadressen er dansk, og det er øllet også. Så klar er meldingen fra de fire regionale bryggerier, Bryggeriet S.C. Fuglsang A/S, Aktieselskabet Thisted Bryghus, A/S Bryggeriet Vestfyen og Hancock Bryggerierne A/S.
Selvom der er forskel på de fire bryggeriers lokale forankring og måde at drive virksomhed på, hersker der bred enighed om, at flasker og dåser skal indeholde det, der står udenpå. Det gælder også oplysningen om, hvor øllet er brygget og tappet.
”Vi brygger og tapper selv her i Skive, og vi anvender dansk malt. Det er så lokalt, som det kan blive,” erklærer direktør Peter Strange Nielsen, Hancock Bryggerierne A/S. ”Vi behandler vores kunder ens, vi fremstiller et ærligt produkt, og vi opfører os ærligt over for kunderne − dertil hører også, at vi giver ren besked om produktet.”
Heller ikke hos A/S Bryggeriet Vestfyen er der planer om at få sit øl fremstillet i udlandet: ”Vi brygger og tapper selv, for vi vil selv kunne styre og sikre kvaliteten,” pointerer salgsdirektør Martin Fisker og tilføjer, at Vestfyen har masser af kapacitet, og derfor planlægger bryggeriet at udvide produktionen. I Assens, vel at mærke!
Aktieselskabet Thisted Bryghus har aldrig overvejet at flytte dele af sin produktion til udlandet, fortæller adm. direktør og salgs‐ og marketingchef Aage Svenningsen: ”Vi er et lokalt bryggeri − det vil sige, vi producerer lokalt og sælger landsdækkende. Det er selvfølgelig op til den enkelte virksomhed at bestemme, hvor den vil lægge sin produktion, men jeg synes, forbrugerne har krav på at vide, hvor øllet er brygget.”
Salgs‐ og marketingdirektør Stephan Scheelke, Bryggeriet S.C. Fuglsang A/S, er enig: ”Det er vores grundlæggende holdning, at øl skal have en hjemstavn − et lokalt tilhørsforhold. Derfor bliver vores øl altid brygget og tappet i Danmark, og vi har aktuelle planer om at styrke vores lokale produktion her i Haderslev. Men uanset, om et bryggeri vælger at fremstille sit øl i Danmark eller i udlandet, så bør det oplyse åbent og ærligt om det.”
Fra arkivet:
- Danske Ølentusiaster og Forbrugerrådet: Vildledning når kontraktbrygning ikke fremgår (Beerticker.dk)
- Bryggeriforeningen om udenlandsk kontraktbrygning (Beerticker.dk)
- Danske Ølentusiaster og kontraktbrygning (Beerticker.dk)
Casper Møller siger
Ja, øllet fra ovenstående bryggerier er produceret i danmark ligesom statsstøtte igennem den konkurrenceforvridende moderationsordning gives til tre ud af disse fire gamle danske bryggerier. Alle andre nye danske bryggerier uden adgang til statsstøtte må jo så få økonomien til at hænge sammen på anden vis, f.eks. ved at outsource produktionen. Lad os så se at få lige forhold for alle små danske bryggerier!!