Chiliøl brygget med Anders Kissmeyer. God humlehøst på Fuglebjerggaard hvor det nye malteri også er på vej.
Opdatering fra Per Kølster om Fuglebjerggaard i nyhedsbrev i dag:
Anders Kissmeyer samarbejdsbryg
Chilibryg. Ingen der følger med i gårdens liv kan være i tvivl om, at chili spiller en solid rolle. Drivhusene bugner med deres frugter og butik og netbutik med frø og alskens chiliprodukter. Og derfor er det indlysende at skabe nogle bryg, som udnytter det utrolige smagspotentiale chilien gemmer på. Nogle er samtidig stærke – som bekendt. Men ikke nødvendigvis. Og det vil vi gerne opleve i øllet, styrke og milde aromaer. Nu er det brygget og nu venter vi. Øllet blev tilrettelagt og brygget den 12. oktober sammen med Anders Kissmeyer, som samtidig udnyttede tiden til at få røget et parti malt.
Malteriet
Udvidelsen af malteriet forventes klar ultimo 2010. Det store tørringsanlæg er ved at være på plads, renseriet er på vej, smeden bygger kammer til maltningen, tømreren har snart færdiggjort ombygningen – så det går fremad selvom det ta’r tid.
Humlehøst
Så er humlen i hus takket være mange frivillige hjælpere, og der skal lyde en stor tak! Det tog 5 uger fra vi begyndte i starten af september. Vi fik et godt udbytte på trods af at foråret bød på alskens gener: Kulde, vand, bladlus og andet. Mange timer blev brugt for at passe og pleje og derfor lykkedes det alligevel. Så er der tilbage at opleve hvordan humlen opfører sig i øllet. Alt tyder på en fin smag. Prøv bryg 114.
[…] Nyt på Beerticker.dk: Fuglebjerggaard: Anders Kissmeyer samarbejdsbryg, malteri og humlehøst […]