Fanø Bryghus og den amerikanske brygmester Ryan Witter-Merithew er dagens succeshistorie i JydskeVestkysten.
Fanø Bryghus øl er blevet voldsomt bedre, siden det genåbnede efter konkursen i 2008. Det siger ØLentusiasteNs redaktør Ole Madsen til JydskeVestkysten:
– Det er i mine øjne i toppen af dansk øl. Det er velbrygget, det er velafbalanceret, og det har lidt kant uden at være ekstremt, vurderer øleksperten Ole Madsen, der også anmelder de våde varer for Ekstra Bladet.
En stor del af årsagen er den amerikanske brygmester Ryan Witter-Merithew:
Brygmesteren har siden ankomsten til Vesterhavsøen givet øllet mere kant. Amerikanerne eksperimenterer lidt mere med råstofferne end andre bryggere, forklarer lokalformanden for Danske Ølentusiaster i Esbjerg, Jakob Sørensen.
– Han har fået Fanø-øllet op på et godt niveau. Det er bestemt i den gode ende, siger Jakob Sørensen om Ryan Witter-Merithew.
Ole Madsen forholder sig derimod ifølge JydskeVestkysten kritisk til nomadebryggerne, der kontraktbrygger ved Fanø Bryghus.
Øleksperten Ole Madsen forholder sig kritisk til nomadebryggerne eller »gipsybrewers«, som de kaldes i USA, og kalder dem »golddiggers«:
– På den anden side er der ingen tvivl om, at det har givet Fanøs øl mere kant.
Læs mere:
- Ølnomader foretrækker Fanø (jv.dk)
[…] Celebration. Til ære for Ole Madsen, redaktør for ØLentusiasteN, og hans golddigger kommentar om nomadebryggere i denne artikel. Her er et billede […]