Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen har smagt på fire belgiske julebryg.
N’Ice Chouffe får de maksimale seks mulige stjerner:
Vinøs i både aroma og smag med noter af tørret frugt, blommer, mørk kandis, orangefrugt, timian og vanilje. Samtidigt er alkoholen elegant pakket ind i maltsødmen. Kort sagt koncentreret jul på flaske. Det er også en øl med lagringspotentiale. Om to til tre år er den givetvis endnu bedre.
Petrus Winter #9 får ligeledes seks stjerner:
Petrus, som er pakket ind i julerødt plasticsvøb, er indtil videre årets julebryg-overraskelse. Forførende bouquet og fløjlsblød mundfylde. Sødmefuld med elegante, frugtige og krydrede noter med et strejf af peber. I smagen fornemmes både chokolade, karamel, nødder og bær. En meget alsidig julebryg, glimrende til de fleste varme retter, men mest som terapiøl.
- 6: N’Ice Chouffe (Brasserie d’Achouffe)
- 6: Petrus Winter #9 (Bavik-De Brabandere)
- 5: Père Noël (Brouwerij De Ranke)
- 4: Christmas Goliath (Brasserie des Légendes)
Ikke frit tilængelig: Belgiske julebryg (Ekstra Bladet)
Christian siger
Den eneste grund til Petrus Winter #9 kan få topkarakter, er hvis Ole Madsen har drukket alle øllene alene og har sluttet af med Petrus – hvor han i en behagelig julebryg buzz har anmeldt fuldstændigt forkert. Jeg vil næsten mene at der er flere fejlbryg i butikkerne. alene fordi metal smagen er så udbredt.