BBB – Brygget på Bryggeriet af Bryggeren – garantimærket introduceres af Poul Højlund, Duelund Bryglade. Kan bruges af alle bryggerier, der opfylder betingelserne.
Garantimærket kan anvendes af alle danske bryggerier, der opfylder nedenstående kriterier, og som forinden har udfyldt en tro og love erklæring samt modtaget efterfølgende tilladelse til at anvende mærket.
- Bryggeriet skal være et fysisk eksisterende bryggeri. Det skal være uafhængigt af andre bryggerier, og bryggeren skal have en bestemmende ejerandel eller på anden måde have fuld kontrol over bryggeriets produktion. Bryggeriets samlede årsproduktion inklusive lønbryg må ikke overstige 1000 hl.
- Brygget på bryggeriet af bryggeren skal tolkes bogstaveligt: øllet skal brygges på eget bryggeri, og bryggeren skal være aktiv under hele brygforløbet. Bryggeren kan bruge medhjælp, forudsat at bryggeren er den aktivt ansvarlige for brygforløbet
- Ægte mikrobryg udelukker ikke, at mæskning og gæring er helt eller delvist automatiserede eller automatisk styrede, men brygforløbet som helhed skal være manuelt styret.
- Anvendes gæstebrygger, skal vedkommende anføres med navn og betegnelsen ”gæstebrygger” på etiketten. Sker tapning udenfor eget bryggeri, skal tappestedet anføres på etiketten. Er øllet filtreret eller pasteuriseret, skal det anføres på etiketten.
- Mærkningen sker på flaskeniveau. Bryggeriet kan anvende mærket sammen med sit logo og i anden markedsføring forudsat, at mindst halvdelen af bryggeriets årsproduktion opfylder kravene til mærket.
- Bryggeriet kan lade kontraktbrygge under den forudsætning, at fremmedbryggede flasker tydelig og umisforståeligt markeres som sådan, inklusive navnet på kontraktbryggeriet. BBB-mærket må ikke anvendes på eller sammen med fremmedbrygget øl, uanset om det fremmede bryggeri opfylder kravene i øvrigt.
- Mærket kan kun anvendes efter forudgående tilladelse fra rettighedshaveren i overensstemmelse med de nøjere specificerede retningslinier. Mærket kan anvendes af danske bryggerier, der er godkendt af myndighederne.
Læs også:
BBB garantimærket kan bruges af alle kvalificerede mikrobryggerier (Beerticker.dk)
Mikkel siger
Wow!
Læser man en vis desperation??
Hvis ens eget øl ikke kan sælge, kan man altid skyde skylden på andre…
Mikkel Bjergsø, Mikkeller
Tom Nielsen siger
De bryggerier der kun kan producere 20HL om ugen vil aldrig blive sammenlignet med de “uartige” spillere der får brygget på store anlæg. Hvis et bryggeri kun producere 20HL når det kun ud til et begrænset distrikt.
Men ideen er da interessant, den skal bare laves gennemtænkes.
Såvidt jeg erindre er dansk produceret honning blot honning hvoraf mindst en hvis pct del er dansk honning. Ikke videre brugbart
Martin Rantzau siger
He…he… ring hvis nogen lyster 😉
Ole Madsen siger
Det mærke er sgu noget fis, det garanterer ingenting.