Mikael Hansen – projektleder for og initiativtager til fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn – får i morgen overrakt Den Regionale Ølpris.
Den Regionale Ølpris fra Danske Ølentusiaster Region Fyn går til Mikael Hansen, der er projektleder for Kulinarisk Sydfyn. Kulinarisk Sydfyn står bl.a. bag Nordens største fødevaremarked – inkluderer øl, der foregår årligt i Svendborg den sidste weekend i juni.
Da fødevaremarkedet blev holdt for tiende gang i år, var der 13.500 besøgende og 140 udstillere inklusiv en pæn tilstedeværelse af mikrobryggerier. I år blev Kulinarisk Sydfyn meget succesfuldt flyttet fra havnen til centrum af Svendborg.
Kulinarisk Sydfyn har brandet Sydfyn som en kulinarisk region via specialt det årlige fødevaremarked. Det er et slaraffenland med massevis af interessante små producenter, der byder på smagsprøver foruden de naturligvis sælger deres varer. Dog foregår øldelen via et poletlignende system. Kulinarisk Sydfyn er helt i en klasse for sig selv i forhold til, hvad der er af lignende arrangementer i Danmark. Så godt at Beerticker.dk har været der de sidste tre år.
Arrangører af ølfestivaller og lignende kan finde massevis af inspiration ved Kulinarisk Sydfyn. Om hvordan man kan lave et succesfuldt arrangement under billige forhold – det er bestemt ikke dyrt for udstillerne at deltage.
På billedet ses brygmester Ditlev Jørgensen, Gundestrup Mejeri og Bryghus ved Kulinarisk Sydfyn i år. Bryggerierne var samlet på Torvet i Svendborg.
Et af de nu største Øllets Dag arrangementer – nemlig det i Odense – er blevet inspireret af Kulinarisk Sydfyn til at inddrage fødevarer. DR P4 Fyn skrev forleden:
Men hvis det står til Claus Bolund, der næstformand i Danske Ølentusiaster i Odense, så vil han gerne udvikle øllets dag til at blive en kulinarisk oplevelse, der på mange måder skal ligne det årlige fødevaremarked i Svendborg.
– Det er de tanker, jeg har til næste år, at jeg vil prøve at gøre det endnu større. Altså hvor der både er fynske øl og fødevarer, der er med på programmet, siger Claus Bolund. Gæsterne til Øllets dag i Odense kan allerede i år finde stande med madvarer i Vintapperstræde.
Således var der i Odense premiere på flødeboller med øl i fra Summerbird – humleboller hvor øllet var fra Midtfyns Bryghus.
Kulinarisk Sydfyns formål er at synliggøre og markedsføre regionale råvarer, producenter og spisesteder. Prismodtageren Mikael Hansen (billedet) er med initiativtager til fødevaremarkedet. Var tidligere formand for Kulinarisk Sydfyn men er siden 2009 fuldtidsansat som projektleder for Kulinarisk Sydfyn. Var før da køkkenchef ved restaurant Kvægtorvet ved TV2 i Odense.
Den Regionale Ølpris overrækkes ved en reception på Maritimt Center, Svendborg i morgen – torsdag den 8. september kl. 17, hvor der er adgang for alle.
Fra arkivet:
- 2011: Kulinarisk Sydfyn i Svendborg 25. og 26. juni (Beerticker.dk)
- 2010: 17 bryggerier med ved Kulinarisk Sydfyn (Beerticker.dk)
- 2009: Øl-nyt: Mylius-Erichsen Bryghus, Kulinarisk Sydfyn, Øllets Dag, Charlie Papazian osv. (Beerticker.dk)
[…] Hansen, der er projektleder for Kulinarisk Sydfyn, fik i 2011 Den Regionale Ølpris fra Danske Ølentusiaster Region […]