Agostino Arioli fra Birrificio Italiano har gæstebrygget ved Søgaards Bryghus. Det var samtidig sidste bryg for nu tidligere brygmester ved Søgaards Bryghus, Christoph Behnke – ny brygmester ved Bryggeriet Vestfyen.
Brygmester rokade
Bryggerassistent ved Søgaards Bryghus Kasper Malmberg er forfremmet til bryghusets ny brygmester. Hvilket indirekte skyldes at Peter Klemensen er gået på pension fra Thisted Bryghus. Afløseren for ham blev Henrik Sørensen fra Bryggeriet Vestfyen. Og hans afløser som brygmester ved Vestfyen er Christoph Behnke fra Søgaards Bryghus.
Tyske diplombrygmester Christoph Behnke – uddannet ved Versuchs- und Lehranstalt für Brauerei in Berlin – arbejdede først ved Beck’s, før han kom til Danmark efteråret 2006. Først ved Jensens Bryghus hvorefter han kom til Søgaards Bryghus august 2007.
Kasper Malmberg har en fortid som pædagog, men har håndbrygget i mange år, hvilket førte til bryggerassistent jobbet ved Søgaards Bryghus.
Italiensk gæstebryg
Christoph Behnke’s sidste bryg ved Søgaards Bryghus – La Scala – blev et italiensk gæstebryg med Agostino Arioli fra Birrificio Italiano, som med dette bryggeri var en af de tre første mikrobryggere i Italien.
Anledningen er et besøg af det berømte italienske opera- og ballet teater La Scala fra Milano til oktober i Aalborg, hvor den nye øl vil være klar.
– Vi søgte i begyndelsen efter en italiensk øltype, men der er der jo ikke rigtig noget at komme efter endnu. Så vi besluttede at invitere en italiensk brygmester hertil for at lave en øl med et strejf af Italien, siger Kasper Malmberg til Nordjyske Stiftstidende.
Søgaards nu tidligere brygmester Christopher Behnke fandt hurtigt frem til en af pionererne i italiensk mikrobryg, Agostino Arioli, som med sit bryggeri Birrificio Italiano var blandt de tre første mikrobryggere i Italien.
– Han er meget velrenommeret og kendt for sin bryggestil, der er mere diskret end mange andres, siger Christopher Behnke. Agostion Ariolis havde sin kompagnon Maurizio Folli med til Aalborg.
La Scala-øllen er krydret med peberkorn og oregano, som Agostino Arioli har medbragt fra Italien samt basilikum fra Danmark. Men selv om det er kraftigt duftende ingredienser, bliver det ikke en voldsom øl, fortæller Agostino Arioli. Endvidere er den tilsat rugmalt.
Kasper Malmberg udtaler sig til Nordjyske Stiftstidende om fordelene ved erfaringsudveksling blandt bryggere. Blandt andet via gæstebryg (burde nok kaldes samarbejdsbryg).
– Det er meget værdifuldt. Jeg suger til mig på alle måder, når der er gæster her. Vi diskuterer og udveksler selvfølgelig erfaringer, men lige så væsentligt er det at opleve, hvordan en brygger som Agostino arbejder, og hans måde at beskrive dufte og smag på. Det udvider min horisont, og gør det lettere at være brygger, siger han.
Øllandet Italien
Læs mere ved Nordjyske om, hvordan der nu sker rigtig meget på øl fronten i Italien. Som sagt var Birrificio Italiano et af de tre første mikrobryggerier i 1996. Nu er der omkring 280 mikrobryggerier. Selv New York Times har bemærket, at der sker noget i Italien:
Italien vokser som ølland (Nordjyske.dk)
Birrificio Italiano har også en blog: BI-Blog
Læs mere i den omfattende dækning ved Nordjyske Stiftstidende:
La Scala akkompagneres af øl (Nordjyske.dk)
Erfaringer er til for at blive delt (Nordjyske.dk)
Christophers sidste bryg i Aalborg (Nordjyske.dk)
Artiklerne kan ses her (pdf) i samlet original opsætning i Nordjyske Stiftstidende.
[…] 2009: Brygmester skifte og gæstebryg ved Søgaards Bryghus (Beerticker.dk) Filed Under: Nyheder & mikro […]