Bryghuset Vendia begynder selv at tappe deres øl, hvilket hidtil er sket ved GourmetBryggeriet.
Bryghuset Vendia i Hjørring fik et underskud på 1,2 millioner kroner i det seneste årsregnskab. Efter skat 780.000 kroner. Årsomsætningen blev på 8 millioner og ikke de forventede 10 millioner. Ølsalget omsatte for 1 million kroner – resten stod restauranten for.
Bryghuset sælger simpelthen for få af sine egne øl, mens den meget anmelderroste restaurantdel – både gourmetafdelingen og det billigere brasseri – går bedre og endda de seneste måneder har vist overskud, skriver Nordjyske Stiftstidende.
Bestyrelsen sætter sin lid til bryghusets nyindkøbte håndtapperi, som giver mulighed for at sælge øl på de langt mere populære halvliters flasker, som de fleste konkurrenter benytter. Bryghuset Vendia har hidtil solgt sine øl i 66 cl flasker.
– Når folk ser flasken på butikkernes hylder tror de, at den har samme størrelse som de andre flasker og så undrer sig over, hvorfor Vendias øl er dyrere, siger bestyrelsesformand Henning Pedersen.
Tilsvarende har vi sidste uge set det genåbnede Raasted Bryghus gå over til 33 cl flasker, for at gøre øllene billigere i disse krisetider.
Det nye håndtapperi har kostet 100.000 kroner. Hidtil er Bryghuset Vendia’s flaskeøl blevet tappet ved GourmetBryggeriet, som også hjalp med etablereringen og opstarten af bryghuset.
Med det nye håndtapperi, kan Bryghuset Vendia i fremtiden øge sit sortiment væsentligt, og tilbyde små portioner øl med specialetiketter til eksempelvis virksomheder og større festarrangementer.
Der forventes et overskud næste år. Dette er i øvrigt tvingende nødvendigt. Det skatteregulerede underskud i år, forudsætter nemlig et overskud næste gang.
Læs og se mere:
Bestyrelsesformandens årsberetning ved generalforsamling 28. juni (pdf – Bryghuset Vendia)
Vendia sælger for lidt øl (Nordjyske Stiftstidende)
Bryghus med underskud (video – TV2/Nord)
[…] Vendia’s underskud på 1,2 millioner kr. blev også dækket af TV2/Nord. Bryghus med underskud (video – […]