Opdateret med medieomtale
Bøllingsø Bryghus vest for Silkeborg gik i gang med det første bryg i dag.
Bøllingsø Bryghus brygmester Ken Thøgersen fik hjælp fra Bettina Hoyer fra Hoyer Brauereitechnik (Mikrobrau Berlin), som har leveret bryganlægget.
Det første bryg, Tørvebisse – en tjekkisk pilsner – skal være klar til åbningsarrangementet – Tyrolerfesten den 20. november.
I dag hældte brygmester Ken Thøgersen i samarbejde med en diplom-uddannet brygmester fra vores leverandør i Berlin den første malt i tønden. Og straks bredte der sig den karakteristiske duft (eller lugt om man vil) af gærende øl.
Sådan skal det lugte.
Siden tirsdag har Bettina Hoyer fra Mikrobrau Berlin undervist Ken Thøgersen og Leo Mortensen i at betjene det nye bryggeriudstyr. Rigtig meget handler om rengøring, som Leo i dag bemærkede, mens han spulede løs på en af tankene.
Den første bryg er et halvt bryg med tjekkisk pilsner, så vi er forberedt på tyrolerfesten den 20. november. I morgen, fredag, hælder Bettina Hoyer og Ken Thøgersen igen vand på – til den første hele bryg.
Så koger øllet! (video – TV/Midt-Vest)
Så lugter det af gær og gammelt rugbrød (Bøllingsø Bryghus)
Den første bryg på vej (Herning Folkeblad via AOH.dk)
[…] Bøllingsø Bryghus premierebryg på eget anlæg blev brygget 8. oktober. […]