Det gamle Ølfabrikkens ene bagmand, Christian Skovdal Andersen er jo tilbage på banen med Beer Here. Efter premieren med Jule IPA’en kommer nu Erebus – en old ale, samt Beelzebub – en tripel.
Beer Here har nu også fået hjemmesiden op og køre, efter den i et stykke tid har vist et stykke ukrudt på vej op af en pløjemark – med teksten “Ukrudt forgår ikke så let…”. (kan midlertidigt stadig ses her)
Christian siger velkommen på det nye site under overskriften “Livet er stadig for kort til lorteøl”.
Efter premierebrygget Jule IPA er de næste to øl klar – alle tre øl er brygget på Herslev Bryghus. Her er omtalen fra det helt dugfriske nye site:
Erebus – en mørk og kraftig old ale: I den græske mytologi er Erebus personificeringen af mørket. Navnet inspirerede mig til at prøve at brygge en mørk øl efter en utraditionel metode.
Derfor blev Erebus brygget på udelukkende lyse malte og efterfølgende tilført farve og smag med et 24 timers koldtvandsudtræk af chokolade malt samt en masse hjemmekogt kandissukker.
Resultatet er en helt mørkebrun øl med masser af karamel og chokolade smag men uden de ristede og brændte nuancer der ofte er associeret med mørke øl.
Optimalt set bør Erebus nydes ved 14-18 grader i et tungt bowleglas foran en blussende pejs – men i en snæver vending kan et let ridset sommerhusglas med Lalandia motiv og et afsnit af The Office på DVD-afspilleren også bruges.
Erebus er brygget i et lille oplag på ca. 1000 flasker. 8%ABV | Eksperimentalbryg
Beelzebub – lys, bittersød tripel: Tilbage i 2001 bryggede jeg en godt humlet Tripel som hjemmebryg. Den smagte drøngodt men gav en djævelsk hovedpine når den blev nydt i større mængder. Derfor endte den med at blive opkaldt efter dæmonernes overherre Beelzebub.
Nu er den brygget igen med den lille twist at den er gæret med hele tre forskellige stammer af belgisk gær som jeg fik af min gode ven Shaun fra Nørrebro Bryghus. Sammen med appelsinskal, koriander og en smule tørhumle giver det en bittersød, kompleks og lumsk ale, der bedst nydes tempereret i et pokalformet glas med en skarp ost – fx en fransk Époisses de Bourgogne der har været 5 min i en varm ovn.
Beelzebub er brygget i et lille oplag på ca. 1000 flasker. 8,5% ABV | Eksperimentalbryg
Christian siger
“i et stykke tid har vist et stykke ukrudt på vej op af en pløjemark”.
Det er aldeles ikke ukrudt, men en lille humlespire.
admin siger
Christian, så skulle du jo ha’ skrevet “Humle forgår ikke så let”.
Har ellers hørt nogen, der troede det var en cannabis plante. Det kan jeg så garantere for det ikke er. Jeg har selv set rigeligt af den groende vildt i Nepal.