Kolding Bryglaug er utvivlsomt det bryggeri, der satser mest på Øllets Dag. Giver mening eftersom netop Kolding har det største Øllets Dag arrangement.
Kolding Bryglaug 50/50 (6,4%): “Fifty/Fifty”. Belgisk blonde IPA.
En helt unik øl, skabt efter to separate opskrifter! Både Henrik og Søren fyldte 50 år i år. Derfor valgte de at lave en øl hver i anledningen og så blande den sammen 50-50. Det er en belgisk blonde ale og en single hop IPA, som har masser af belgisk karakter med noget mere humlebid end normalt.
Kolding Bryglaug Jonas 0 (9,5%): Imperial Stout.
Den første øl brygget til den nyeste bryggerassistent. En unik Imperial Stout, hvor der ikke er sparet på ingredienserne. Der er masser af sødme, chokolade og kaffe i smagen. Vi har i det hele taget brugt en masse Java kaffe, både i brygget og til eftergydning. Der er også en ordentlig portion New Zealandsk humle til at balancere øllen.
Kolding Bryglaug KB Grand Cru 2010 – kriek (7%): Flamsk kirsebærøl.
Hvert år laver vi en syrlig øl til Øllets Dag. I år i to versioner! Denne er med søde danske kirsebær, så øllen er grundlæggende syrlig, men har masser af søde noter fra kirsebærrene. Og så kan du smage, at kirsebærstenene har gæret med. Det giver en helt klar marzipan-smag, som er helt unik for kirsebærøl.
Kolding Bryglaug KB Grand Cru 2010 – oak-aged cassis (6,5%): Flamsk solbærøl
Hvert år laver vi en syrlig øl til Øllets Dag. I år i to versioner! Denne er med søde danske solbær og har ligget på egetræsfad i tre måneder. Det er en meget syrlig øl, hvor træet giver en masse tørhed. Forestil dig en meget, meget tør hvidvin blandet med syrligheden fra en spansk cider.
Kolding Bryglaug KB Grand Cru (2010) – unblended (6,8%):
Den ublandede lambic, som er blevet til henholdsvis kriek og unblended cassis.
Kolding Bryglaug Oaked ’n’ Smoked (2010) (9,5%): Barley Wine.
Vi har brygget denne heftige sag i en ny version i år. Lidt lavere alkohol end sidste år, men nu på fad! Masser af malt og den høje alkoholprocent giver en god krop. Sødmen og alkoholen er dog balanceret med masser af humle og en god portion røgmalt. Til sidst har vi ladet øllen lagre på amerikanske egetræsspåner. En fremragende øl at nyde foran pejsen!
Kolding Bryglaug Oaked ’n’ Smoked ’n’ Bretted (9,3%): Barley Wine.
Helt unikt har vi taget lidt af Oaked’n’Smoked basisøllen og lagt den på vores egetræsfad i tre måneder. Ikke nok med det, så har øllen også fået tilsat vildgæren Brettanomyces som gærer den langt ned og giver masser af tørhed. Øllen ligger tæt op ad en god cognac.
Kolding Bryglaug Only Smoke (9,5%). Barley Wine.
Basisøllen til vores to Oaked’n’Smoked. Det er en stærk, meget røget Barley Wine, som har en god krop. Den høje alkoholprocent leder tankerne over på whiskyer med tørverøget malt. Sødmen og alkoholen er dog balanceret med masser af humle.
Kolding Bryglaug Sensommer Saison (5,5%): Belgisk Saison.
Vores deltager i konkurrencen om Årets Koldingøl. En lys, frisk bondeøl! Duften har frisk frugt, blid humle og masser af malt. Der er masser af tørhed og næsten ingen restsødme tilbage, god bitterhed og så Saison-gærens lille twist med en pebret, frisk finish.
Kolding Bryglaug er You’ll Never Walk Alone’s husbryggeri.
Læs også:
- Program lørdag Øllets Dag 2010 (Kolding Bryglaug)
[…] Nyt på Beerticker.dk: Nye øl: Kolding Bryglaug satser på Øllets dag […]