USA: Her er det gode tider

Det er interessant at følge, hvad der foregår i USA. Danmark følger i et eller andet omfang efter i fodspor, som allerede er trådt på den anden side af Atlanten.

USA havde i 90’erne en kæmpe opblomstring af nye mikrobryggerier efterfulgt af en krise – crash. Naturligt da det langt fra var alle bryggeriers øl, der var godt. Det reagerede forbrugerne på. Men i det forløbne årti har der været en fornyet opblomstring med fokus på kvalitet. Og selvom der også i USA generelt har været krise, så er det ikke været for “craft breweries”. Her kommer der løbende positive nyheder og fine tal. Senest at salget af “craft beer” steg 12,4% i 2009 og nu udgør 5,8% ifølge Nielsen Co.

Russian River Pliny the Younger: Endnu en øl er nu blevet føjet til listen over øl, som folk står i en lang kø efter på frigivelsesdagen. Triple IPA’en Pliny the Younger fra Russian River Brewing Co. Den var udsolgt 10 timer efter, den kom på ved brewpubben. Sidste år tog det 8 dage. Mindre reserverede mængder bliver tilgængelig andre steder. Andre øl hvor der sker noget tilsvarende er: Three Floyds Dark Lord, The Bruery Black Tuesday og Portsmouth Kate the Great. Russian River Pliny the Younger er efterfølgende strøget til tops, som værende verdens bedste øl ved det USA fokuserede BeerAdvocate. Den skubbede Westvleteren 12 fra førstepladsen. Ved RateBeer er den nr. 11.

Beer Week’s spreder sig nu i USA. Ovennævnte Pliny the Younger blev frigivet under SF Beer Week i San Francisco med over 200 begivenheder.

Ny New York brewpub: Ovennævnte Russian River Brewing Company, Dogfish Head Craft Brewery samt de italienske bryggerier Birrificio Baladin og Birra del Borgo åbner sammen en brewpub i New York.

Sierra Nevada Brewing Co. – pioner blandt amerikanske craft breweries – bliver 30 i år. Fem pioner bryggere står i den anledning bag fire jubilæumsbryg.

Stone Brewing Co. – interview med Greg Koch. Som tidligere omtalt har dette bryggeri overvejelser om et bryggeri i Europa.

Garrett Oliver – Brooklyn Brewery – i tre interviews. Garrett Oliver færdiggør i øvrigt i år The Oxford Companion to Beer fra Oxford University Press, som han er hovedredaktør for. Skal forestille at blive det ultimative referenceværk angående øl. Udkommer i 2011.

Trackbacks