Skovlyst skilsmisse: Nu er der to bryggerier

Casper Møller og Jan Olsen har nu grundet uenigheder helt stoppet Skovlyst samarbejdet.

Skovlyst opdeling

Danmark har nu fået yderligere et bryggeri via at samarbejdet i de to selskaber bag Skovlyst nu helt er stoppet. Mere korrekt så er Skovlyst nu delt op i et restaurantbryggeri og et kontraktbryggeri, som fremover har hver deres egne øl.

Det er en skilsmisse, der reelt har været lang tid undervejs. En deling der har baggrund i uenighed mellem Casper Møller og Jan Olsen. Begyndelsen til dette var uenighed om prissætningen på flaskeøl tilbage i 2009, oplyser Jan Olsen til Beerticker.

Forhistorien er, at Jan Olsen i 2003 købte det gamle traktørsted Skovlyst i Hareskoven, der har eksisteret siden 1893. Efter nedrivning og genopbygning er det første øl fra det nye restaurantbryggeri – Bryggeri Skovlyst klart i slutningen af 2004. Casper Møller var blevet ansat som brygmester. Der blev etableret et driftsselskab med fire ejere, der hver havde 25%. Casper Møller, Jan Olsen og hans kone samt køkkenchefen.

Bryggeriaktiviteterne blev i 2007 udskilt i et nyt selskab – Skovlyst Production A/S. Der blev nu satset på flaskeøl på til supermarkeder. Hovedsageligt kontraktbrygget i Polen. Casper Møller og Jan Olsen ejede hver halvdelen af dette selskab.

Den omtalte uenighed om prissætningen på flaskeøl førte i 2009 til, at Casper Møller og Jan Olsen adskiller deres forretninger men fortsat samarbejder om Bryggeri Skovlyst.

Der skete et aktieswap, hvor Casper Møller sælger hans 25% ejerandel af Bryggeri Skovlyst ApS til Jan Olsen – altså restauranten i Hareskoven. Til gengæld sælger Jan Olsen hans 50% ejerandel af Skovlyst Production A/S til Casper Møller samt et medlem af hans familie.

I stedet for var der en samarbejdsaftale, således at Skovlyst Production stod for bryggeridriften ved restauranten. Udover kontraktbrygning i Polen.

Casper Møller

Casper Møller – administrerende direktør og brygmester, Skovlyst Production

Men det er nu historie, da restauranten nu selv har overtaget bryggeridriften på stedet. Til dette formål har Jan Olsen stiftet selskabet Hareskovens Bryggeri Skovlyst ApS og ansat egen brygger. Det gamle selskab Bryggeri Skovlyst ApS står fortsat for restaurantdriften.

Fremover vil Skovlyst Production udelukkende fokusere på kontraktbrygning, der nu om dage foregår i Polen, Frankrig og Østrig. Til det danske marked samt udlandet.

Skovlyst navnet vil fortsat både blive brugt af henholdsvis Jan Olsens og Casper Møllers selskaber, oplyser Casper Møller til Beerticker. Men med forskellige logoer og varemærker, som de hver ejer eksklusivt. Skovlyst Production står for flaske- og fadølssalg uden for Skovlystvej 2 i Hareskoven. Bryggeri Skovlyst står for salget på Skovlystvej 2. Med hver deres egne øl.

Brygrestauranten i Hareskoven har ifølge Jan Olsen ca. 100.000 spisende gæster årligt. Brygkapaciteten er på ca. 200.000 liter årligt, og det forventes at gæsterne senere i år også vil kunne købe en øl på flaske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *