Midtfyns Bryghus og Hornbeer dominerer Årets Danske Ølnyhed finalerunde

Opdateret med medieomtale

Prisvinder veteranerne Midtfyns Bryghus og Hornbeer dominerer med halvdelen af de 10 øl i finalerunden af Årets Danske Ølnyhed 2011.

Finalerunden af Årets Danske Ølnyhed 2011 er i stor grad domineret af kendte ansigter i den forbindelse. Følgende 10 øl er som omtalt med i finalerunden, hvor der for første gang skal kåres to Årets Danske Ølnyhed – i henholdsvis kategorierne under 6% samt 6% og over:

Under 6,0 %:

  • Bryggeriet Refsvindinge Røde Mor (4,6%)
  • Hornbeer Dryhop (5%)
  • Krenkerup Bryggeri Rauch Bier (5,2%)
  • Midtfyns Bryghus Dansk Blindesamfund 100 år (5,6%)
  • Svaneke Bryghus Session Pilsner (5%)

6% og over:

  • Bryggeriet Vestfyen Willemoes Jul 2011 (10%)
  • Fanø Bryghus Kunstner Øl No. 1 (Imperial X-mas Porter) (10%)
  • Hornbeer The Fundamental Blackhorn (11%)
  • Midtfyns Bryghus Gleipner (9,1%)
  • Midtfyns Bryghus Rough Snuff II (9,5%) – kaldet Legal Version ved Danske Ølentusiaster

Detaljerede beskrivelser her:

Midtfyns Bryghus har således tre øl med i finalen og Hornbeer to. Veteraner i Årets Danske Ølnyhed sammenhæng. Midtfyns Bryghus har allerede vundet tre gange før med Imperial Stout, Chili Tripel og Rough Snuff, der blev Årets Danske Ølnyhed henholdsvis 2007, 2009 og 2010. Rough Snuff blev forbudt af Fødevarestyrelsen fordi den indeholder snus – den nye udgave uden snus er med i finalerunden i år.

For 2008 var det Hornbeer Caribbean Rumstout, der vandt – og Hornbeer blev i øvrigt nr. 2 i 2009 og 2010. Yderligere blev Hornbeer Årets Bryggeri 2009 og 2010. En titel der fra i år er adskilt fra Årets Danske Ølnyhed. Den kåring finder nu først sted ved Ølfestival København i maj.

For sjette år i træk er Bryggeriet Vestfyen Willemoes Jul med i finalerunden – nu i 2011 udgaven. Ikke nogen overraskelse da den vandt diverse julebryg tests. 2006 udgaven blev Årets Danske Ølnyhed. Siden finalerunden blev indført med afstemningen for 2004 har Bryggeriet Vestfyen været med i finalen hvert år.

Mors Stout fra Bryggeriet Refsvindinge blev Årets Danske Ølnyhed 2003. Svaneke Bryghus var med i finalerunden for 2005, hvorimod Fanø Bryghus og Krenkerup Bryggeri er debutanter i den her sammenhæng.

Rauch Bier fra Krenkerup Bryggeri har allerede fået guld i Smoked Beer kategorien ved European Beer Star 2011.

Hornbeer vandt i 2011 topprisen platinum, med Dryhop i Pierre Celis MBeer Europe Contest ved Mondial de la Biere i Frankrig. The Fundamental Blackhorn og Dryhop fik henholdsvis guld og sølv ved Stockholm Beer And Whisky Festival 2011.

Fanø Bryghus Kunstner Øl No. 1 er trods kort tid på markedet allerede blevet udråbt af RateBeer til at være den fjerdebedste danske øl. Det er almindeligt hvert år, at danske ratebeerians ytrer utilfredshed over de øl, der når med i finalerunden. I år prøvede de at koordinere, så de stemte på samme øl. Sidste år skulle der kun noget der ligner 15 til 20 stemmer til, for at en øl kom med i finalerunden. Med opdeling i to kategorier skulle der givet flere til i år. Fanø Bryghus Kunstner Øl No. 1 var ratebeerians valg for kategorien 6% og over.

Der kan stemmes her hele februar for medlemmer af Danske Ølentusiaster. Resultatet offentliggøres 24. marts på generalforsamlingen i Odense.

Læs mere:

Trackbacks