Manden bag Årets Danske Ølnyhed 2010 lancerer kontraktbryggeri

Opdateret

Erik Nielsens håndbryggeri Ø-Bryg bliver nu til kommercielt kontraktbryggeri. Første øl brygget ved Ørbæk Bryggeri i dag.

Erik Nielsen lancerer nu kontraktbryggeriet Ø-Bryg, der i dag bryggede den første øl ved Ørbæk Bryggeri. Det var Blåbybryg – en Amerikansk Pale Ale, som Erik Nielsen i lang tid har brygget som håndbryg. På billedet er Erik Nielsen på Ørbæk Bryggeri i dag

Erik Nielsen står bag Midtfyns Bryghus Rough Snuff, der i marts blev kåret som Årets Danske Ølnyhed 2010 af Danske Ølentusiaster. Øllen som blev forbudt, fordi den indeholder snus. En videreudvikling af den opskrift, som Erik fik kåret som “Sydfyns bedste håndbryggede påskebryg”, som så efterfølgende kom ud under Midtfyns Bryghus Håndbryg-serie.

Pressemeddelelse fra Ø-Bryg:

Svendborgs nye øl – er første øl fra Ø-Bryg!

Håndbrygger Erik Nielsen fra Ø-Bryg går nu hele vejen og kommer med den første af sine øl på kommerciel vis.

Øllen forventes klar til salg ultimo september, og vil blive solgt på 33 cl. flasker og på fustage.

Erik har lejet sig ind hos Ørbæk Bryggeri, og bryggede i dag, det første bryg på deres gamle bryganlæg. Der bliver tale om små eksklusive bryg, brygget efter samme håndbryggerprincipper som da Erik bryggede hjemme på Thurø.

Første øl bliver ”Blåbybryg” – Amerikansk Pale Ale. Erik har valgt denne fordi det er en god og afbalanceret øl, der rammer bredt, og kan nydes af de fleste.

– Det er en øl, der altid har været meget populær, når jeg har serveret den for mine gæster, og det har den været lige siden jeg startede med at brygge hjemme i mit værksted for snart 6 år siden, udtaler Erik.

Den Amerikanske Pale Ale er brygget af letristede malte, som bidrager med maltfylde og noter af karamel. Den har en citrusagtige humlearoma, der stammer fra de populære amerikanske humler Cascade og Amarillo.

Ø-Bryg startede med ægte håndbryg hjemme i værkstedet på Thurø.

Her bor håndbrygger Erik Nielsen, der siden 2005 har brygget sit eget øl.

Erik står bl.a. bag øllen ”Rough Snuff” som blev kåret til “Årets Ølnyhed 2010”.

Resultatet af en hobby der har fået lov til at udvikle sig, og hvor kærligheden til øllet, og drømmen om eget bryggeri, nu har gjort dette muligt.

Fra arkivet:

Trackbacks