Anders Holst Markussen ser i dag nærmere på påske- og forårsbryg i Weekendavisen.
Der er ikke tale om en decideret test med karakterer, men en kommenterende omtale. Jeg har udvalgt nogle nøgleord fra omtalen her.
- Beer Here Påske – drøjt humlet i amerikansk stil, dejlig øl
- Carlsberg Semper Ardens Easter Brew – marcipan og smør, lidt ubalanceret, men dog pæn øl
- GourmetBryggeriet Happy Easter – øl man får lyst til at drikke mere af (der står Påskeøl, men det må være Happy Easter)
- Hornbeer Vårøl – dufter af røg og ananas, smager af sur pære og logrer bittert med halen
- Jacobsen Forårsbryg – lidt lukket og umodent præg, grænsende til det kemiske, men på fad fremtræder øllets urter imødekommende og anbefalelsesværdige
- Stevns Bryghus Fiddivous Påskebryg (2009) – mest forårsagtige øl, smager behageligt ungt
- Nørrebro Bryghus Påske Bock – syrnet yoghurt
- Nørrebro Bryghus VårSaison 2009 – øllets strejf af vineddike virker usædvanlig appetitlig
- Ordrup Bryggeri Påske Drøm (lig Glædelig Jul) – smag er rensende og attraktiv, en glimrende øl
- Thisted Bryghus Påske Stenøl – klassiker
- Ølfabrikken Cream Ale Spring – desværre er øllet fladt, og bitterheden stikker ud
- Ølfabrikken Grøn Påske – dets kraftfulde smagspotentiale sejrer ikke
- Ølfabrikken Gul Påske – fremkalder en forestilling om vodka blandet med en Hof
- Ørbæk Bryggeri Påskebryg – raffineret
Læs den meget mere omfattende artikel:
Surøl og skovmærke (for tiden frit tilgængelig, gå til s. 9 i kultur-sektionen, Weekendavisen)