Viborg Bryghus brygmester Peter Schrøder er tidligere filosofistuderende med colombiansk baggrund.
Viborg Bryghus portrætterer Peter Schrøder, der endte med at blive deres brygmester i stedet for at fuldføre filosofi studium på Aarhus Universitet. Interessen for øl startede her, da han var formand for de filosofistuderendes fredagsbar, hvor der blev solgt specialøl.
Som leder af de filosofistuderendes fredagsbar i Århus kom han i kontakt med Den Gamle Bys Bryggerlaug, hvor han fik mulighed for at følge arbejdet med at brygge øl, som det foregik i de gode gamle dage. Han kunne – naturligvis – ikke nøjes med at se på, men blev hurtigt selv direkte involveret i arbejdet.
– Det var fantastisk spændende. Især da jeg fik lov at lave mit eget bryg, der faktisk blev meget vellykket og fik ros og anerkendelse fra de langt mere erfarne ølbryggere i lauget, siger Peter Schrøder. For at gøre en lang historie kort, endte det med, at Peter Schrøder blev tilknyttet det dengang næsten nye Viborg Bryghus. Han startede som assistent for den daværende brygmester, men overtog hurtigt selv posten – og ansvaret.
På daværende tidspunkt havde han for længst droppet filosofi studiet og var i stedet blevet uddannet som markedsføringsøkonom. Hertil kom en række kurser og studier inden for ølbrygning, så han var godt klædt på til jobbet, da han blev brygmester i Viborg.
Peter Schrøder har en dansk far og en colombiansk mor. Boede først i Collombia siden Florida, men via studenterudveksling endte han i Danmark.
Det fulde portræt kan ses side 5 her:
- Viborg Bryghus Avisen Påske 2011 (pdf – Viborg Bryghus)