Økologisk Landsforening har lavet et meget omfattende og læseværdigt tema om produktionen af økologisk byg, malt og øl.
Økologisk Landsforening skriver:
Temaets formål er at inspirere og formidle viden; og dermed styrke grundlaget for vækst og høj kvalitet i dyrkningen af økologisk maltbyg og produktionen af økologisk øl.
Under menupunktet Byg finder du informationer, der især er interessante for landmænd, som er interesserede i dyrkning af økologisk maltbyg.
Menupunkterne Malt og Øl henvender sig i lige så høj grad til bryggere og ølentusiaster.
Websitet indgår i Økologisk Landsforenings projekt Økologisk korn til malt.
OVERBLIK OVER TEMAET
Opdatering: Økologisk Landsforening har ændret links. Find nu den samlede oversigt til temaet her.
BYG: Økologisk maltbyg – dyrkning og marked
- Krav til maltbyg
- Økologi og maltbyg
- Dyrkning af økologisk maltbyg
- Power er den store sort
- Ny bygsort forlænger frisk smag – Null-Lox, Carlsberg
- Økolog med gode udbytter af maltbyg – Bakkegården
- Marked i udvikling
- Maltbyg før og nu
MALT: Økologisk malt – det afgørende bindeled mellem korn og øl
- Den korte historie om malt og øl
- Regler for økologisk malt
- Danske malterivirksomheder (med underartiklen: Malteriet på Fuglebjerggaard udvider)
- Økologisk godkendte malterier i Nordeuropa
- Nye malterier på tegnebrættet (med underartiklerne: Koncept for et nordisk malthus, Specialmalteriet på Børglum Kloster)
- Større partier dansk økologisk malt – Danish Malting Group
- DMG satser på økologisk malt af dansk byg – Danish Malting Group
ØL: Økologisk øl – et marked i vækst
- Fem gode grunde til at brygge økologisk øl
- Reglerne for økologisk øl
- Erfaringer fra Thisted Bryghus
- Erfaringer fra Ørbæk Bryggeri
- Plan om helt lokal øl i Ringsted – DagmarBryggeriet og Bakkegården
- Danske bryggerier med økologisk øl
- Forsøg med øl fra gamle bygsorter
Læs også:
- Forskellige maltbygsorter kan give ny smag til øllet (se s. 8 – Nyt fra Bryggeriforeningen)
- DMG satser på økologisk malt af dansk byg (Økologisk Landsforening)
- Ikke frit tilgængelig: Økologisk ølfremtid (s. 26 – ØLentusiasteN nr. 55)