Opdateret med et par fotos fra Ole Svenningsen. De øvrige fotos er Beertickers egne.
Onsdag i den forløbne uge åbnede den nye københavnske ølbar Taphouse med 61 haner – “Europas største udvalg på fad”. På billedet ses de tre stolte ejere samt ølambassadør og souschef Jens Ungstrup. Fra venstre Ulrik Nørregaard, Jens Ungstrup, barchef Lars Nørregaard og Jan K. Hansen. Jan samt brødrene Ulrik og Lars åbnede Ølbaren på Nørrebro i 2002. Som det ses, er der kun 90 meter fra Taphouse til Københavns Rådhus.
Planen var, at der skulle være 60 haner på Taphouse, men i sidste øjeblik blev det ændret til 61 – hvorfor? De to rækker med de mange haner er placeret forskudt for hinanden. For at det skulle se symmetrisk ud – at øverste række i begge sider havde yderste hane – blev yderligere en hane tilføjet. Jens Ungstrup ses på billedet.
De tre skærme med de 61 fadøl på åbningsdagen. Beerticker vover at spå, at det kun er et spørgsmål om tid, før der udvides til 63 haner. Da skærmene kom op og køre på åbningsdagen, gik det op for de symmetri glade Taphouse folk, at der mangler to haner mere, hvis det også skal se helt perfekt ud på skærmene.
I første omgang er der åbnet med et publikumsareal på 130 m², men senere er det planen at udvide med 70 m² i kælderen. Udover det område der kan ses på vej til toiletterne, vil væggen blive fjernet til yderligere et rum. Desuden er et rum reserveret til et fremtidigt køkken.
Et kik ud fra Taphouse understreger hvor centralt den nye ølbar er placeret i København. Her ses Mikkel Bryggers Gade, der bl.a. huser Grand Teatret meget tæt på Taphouse. I den anden ende af den korte og travle biografgade er Strøget. Taphouse overvejer seriøst ind imellem at placere en skiltemand oppe på Strøget, der gør opmærksom på, hvor kort afstand der er til Europas største udvalg af fadøl. Det er naturligvis ikke tilfældigt, at Taphouse har placeret facadeskiltet i den ende af bygningen, der kan ses oppe fra Strøget.
Her ses den ene af de to “hellige haller” i kælderen, som fadøllet kommer op fra. Der er lige nu to kølerum med hver deres temperatur, som fadene er placereret i. Men der kommer et tredje kølerum, således at øllet kan serveres optimalt med en af tre mulige temperaturer.
Der blev knoklet til sidste øjeblik for at blive klar til åbningen, så der er småting her og der, som ikke er på plads endnu. Det vigtigste er nok, at der kommer akustikplader op – hvilket Taphouse selv vedgår er “højst tiltrængt”.
Taphouse skriver, at de har “Europas største udvalg på fad”, hvilket dækker over, at de har Europas største konstante udbud af fadøl. Brasserie 4:20 i Rom har faktisk 73 haner. Men alle de haner er langt fra altid i brug. White Horse on Parson’s Green i London har 63, men samme øl går igen på flere haner.
Opdatering: Ølhallen i Tromsø, Norge har i april lavet en massiv opgradering af antallet af haner. Men de 67 haner skal forestille ikke konstant at være i brug med 67 forskellige øl. Åbenbart er der 47 forskellige øl på.
I øvrigt har Taphouse’s lokaler en forhistorie som hashbule!