Freelance bryggeren Martin Engelbrecht Schau brygger fem forskellige steder. Siden januar også ved Restaurant Bryggen i Thisted.
Som omtalt overtog Martin Engelbrecht Schau i januar arbejdet som brygger ved Restaurant Bryggen i Thisted. Efter Christian Skammelsen.
Stifteren af det lukkede Baggaardsbryggeriet er i forvejen freelance brygger ved Bøllingsø Bryghus og Mylius-Erichsen Bryghus. Endvidere hjælper han ind imellem også Nibe Bryghus brygmester Antoni Aagaard Madsen. Det foregår gennem hans firma Malt & Stål, hvor han også selv brygger øl.
Om baggrunden for Martin Engelbrecht Schau blev freelance brygger ved Restaurant Brygggen, skriver Thisted Posten:
Baggårdsbryggeriet har altid haft et samarbejde med Nibe Bryghus, og fra 2009 har Martin Schau været tilknyttet Nibe Bryghus som afløser, når dette bryggeris faste brygmester har fri eller er på ferie.
Martin Schau fortæller, at restaurant Bryggen ligeledes samarbejdede med Nibe Bryghus under opstarten af mikrobryggeriet i Thisted, og Martin Schau var involveret i den proces.
– Derfor ved Jan Kristensen, hvem jeg er, og han henvendte sig til mig, da han skulle have en ny brygger til sin restaurant, fortæller Martin Schau.
Martin Schau er ansat på den måde, at han er i Thisted to gange om måneden, hvor han ser til, hvordan det går med det bryg, han er i færd med at udvikle til øl.
Martin Engelbrecht Schau lover nye øl fra Restaurant Bryggen i år.
Læs mere:
- Den nye brygmester på Bryggen (Thisted Posten)
- Januar: Martin Engelbrecht Schau brygger nu også for Restaurant Bryggen (Beerticker.dk)