John Rasmussen, Bryggeriet Refsvindinge regner med, at børnene bliver femte generation i det snart 127-årige gamle bryggeri.
Bryggeriet Refsvindinge fejrer 127 års fødselsdag søndag den 15. april fra kl. 12 til 16. Ægteparret bag bryggeriet John og Ellen Rasmussen ses her sammen med Bryggeriet Vestfyens brygmester Christoph Behnke (tv). En række af Refsvindinges øl brygges ved Vestfyen.
Refsvindinge har haft besøg af Kristeligt Dagblad.
På bryggeriet ryger man som det eneste sted i Danmark stadig malt, som bruges til fremstillingen af øl, og det er et arbejde, der kræver jævnligt opsyn for at sikre, at processen kører rigtigt.
Knap så meget opsyn kræver brygningen af de 24 forskellige øl, som Refsvindinge Bryggeri for tiden producerer. For tre år siden blev de gamle kar nemlig skiftet ud med et moderne bryganlæg, og alle led i processen foregår nu i lukkede rør og beholdere. Inden da var det John Rasmussen selv, der måtte op på stigen og stå og røre rundt i bryggen.
– Der er selvfølgelig ikke så meget at se til nu, hvor vi har et moderne bryganlæg, som vi har købt brugt fra Carlsberg, men der er noget mindre arbejde ved det. Førhen skulle vi også gøre karrene rene selv, men det klarer maskinen for os nu, siger Ellen Rasmussen og røber, at arbejde og fritid vikles let ind i hinanden.
Ud over parrets voksne børn, der alle er søde til at komme og hjælpe til i travle perioder, har bryggerægteparret ingen ansatte, og reklamering for deres øl er ikke noget, der bliver brugt mange penge på.
Den 55-årige John Rasmussen regner med, at børnene viderefører bryggeriet:
– Ja, jeg håber da, at børnene bliver femte generation her på bryggeriet. Men det ser det da heldigvis også ud til. Indtil videre viser de alle tre god interesse for det.
Meget begrænset del af artiklen er tilgængelig her:
- Bryggeri med sjæl, historie og højt skum (Kristeligt Dagblad)