I større artikel ses der nærmere på Virklund Bryghus syd for Silkeborg.
Ekstra Posten har besøgt Virklund Bryghus, hvor to personer er beskæftiget – brygmester Claus Tarstrup og assistent Martin Rademacher. Claus Tarstrup etablerede Virklund Bryghus i løbet af 2005 uden at låne penge. Havde premiere på de tre første øl 31. marts 2006. Salget er nu kommet op på 60.000 halv liter flasker om året.
Ekstra Posten skriver om Claus Tarstrup’s baggrund:
Claus Tarstrup etablerede Virklund Bryghus i 2005, men interessen for øl stammer helt tilbage til 1985, da han læste til ingeniør i København. Når han ikke havde hovedet i bøgerne, havde han hænderne i øllet.
Senere fik Claus Tarstrup job i USA og boede gennem 10 år i Californien, hvor han blandt andet arbejdede med internet telefoni og sikkerhedssoftware. I de år blomstrede mikrobryggerikulturen i det amerikanske, og det var med både stor inspiration og viden om mikrobryggerier, at Claus Tarstrup sammen med sin familie vendte hjem til Danmark.
Claus Tarstrup samt Martin Rademacher, der allerede blev ansat i august 2006, står for alt arbejdet på Virklund Bryghus:
– Vi er bryggere, ølkuske, tappere, og det er også os, der sætter etiketter på flaskerne, siger Claus Tarstrup, som nyder den store variation i arbejdet som bryggeriejer.
90 procent af øllene sælges inden for en radius på 35 kilometer fra Silkeborg. Resten af produktionen går til Sjælland og Fyn, og det sørger en distributør for.
Læs mere:
- Brygmester med passion for øl (Ekstra Posten)
- Smag for øl (Ekstra Posten)
Fra arkivet:
- Virklund Bryghus i Børsen (Beerticker.dk)