Fjordens Bryghus ser ud til at klare den nuværende krise. Bryghuset måtte forleden kassere 4800 liter inficeret øl, og manglede penge til at starte de næste bryg.
– Vi er tæt på at have solgt de 200 kasser øl, som vil give os den nødvendige startkapital på 78.000 kroner til at sætte en ny produktion i gang. Det mål håber vi at nå inden weekenden, siger direktør Vagn Schelde til Dagbladet Ringkøbing Skjern.
Øl som vel og mærke ikke er brygget endnu, men først leveres efter 31. maj, når det er brygget. Bryghus er tæt på at brygge igen (Dagbladet Ringkøbing Skjern)
Miljøvenligt øl: Som omtalt i går så lancerede Nørrebro Bryghus Globe Ale – Danmarks første CO2-neutrale øl. Inkluderet i dette indslag var der lidt fra denne lancering. Verdens første (video – TV2 Lorry)
Kristeligt Dagblad skriver også om bæredygtig øl i anledning af den irske nationaldag, Sankt Patricks dag. Sankt Patricks dag bliver dobbelt grøn (Kristeligt Dagblad)
Svaneke Bryghus: Jeg har tidligere skrevet om de øl, som Svaneke Bryghus brygger på Restaurant Bryghuset i Svaneke. Det gamle bryganlæg, som blev afløst af det topmoderne på Svanevang i udkanten af Svaneke. Disse mere eksperimenterende øl fra det gamle bryganlæg, kan som udgangspunkt kun fås på Restaurant Bryghuset. De to seneste – Salmecykel, en imperial stout samt Pivo – tjekkisk/polsk pilsner kommer også på Lord Nelson i København, oplyser brygmester Jan Paul på RateBeer. I et eller andet omfang må man forvente, at tilsvarende kommende øl, som ellers kun kan fås på Bornholm også finder vej til Lord Nelson.
USA trodser krisen: Interessant artikel i The Wall Street Journal i dag, om hvordan der åbner nye bryggerier i USA – også i de her krisetider. In Lean Times, a Stout Dream (The Wall Street Journal)