Skt. Søren, 4,9% fra Klosterbryggeriet – er der brugt lyng til. Og der er brugt tranebær til Oluf Kviter, 7%. De blev lanceret i Skt. Sørens Hus ved Skt. Sørens Kirke i Gl. Rye, som den ene øl er opkaldt efter og lavet i samarbejde med.
Fortsætter i den linie, der er lagt ud med i de fire foregående øl. Hamborgøl: rønnebær og hyben; Svendeøl: rønnebær, anis; Årsøl: blåbær samt Abbed Gunners Juleale: orangeskal, slåenbær og rønnebær.
Klosterbryggeriets øl brygges på Indslev Bryggeri. Manden bag det familieejede bryggeri, Poul Erik Hansen, blev uddannet diplombrygger februar 2008, hvorefter Klosterbryggeriet debuterede foråret sidste år bl.a. på Ølfestivalen i Århus.
Lokalmedierne dækker frigivelsen af de nye øl:
Kirkens egen øl (Lokalavisen Skanderborg)
Sct. Sørens Kirke i Gl. Rye har fået sit helt egen øl brygget af Klosterbryggeriet i samarbejde med Øm Kloster.
Saligt bryg i kirkens fodspor (Århus Stiftstidende)
Nye historiske øldråber ser ganens mørke, efter Klosterbryggeriet, der samarbejder med Øm Kloster, har sendt to nye øl på markedet – Skt. Søren og Oluf Kviter.
Gyldne dråber fortæller klosterhistorie (Midtjyllands Avis)