Hornbeer Julehumle (6%):
Ny humlet juleøl. Hvis du på et tidspunkt synes, at du har fået tilstrækkeligt af den søde juleøl, julegodterne og de andre ting vi går og nyder i julen, så skal du prøve en Hornbeer Julehumle. Det er ikke en voldsomt humlet øl, men en mild IPA der er godt tørhumlet.
Det er derfor en meget forfriskende øl, der gør rigtigt godt som en afveksling til den mere traditionelle juleøl. Humle er det gode modspil til den kraftige mad, og du kunne jo prøve med et glas Julehumle juleaften til anden eller flæskestegen. Hvis du er typen der traver omkring juletræet og afsynger 10 julesange – herunder alle vers i “Et barn er født i Betlehem”, – så vil en kold Julehumle være en lise for sjælen efter alle strabadserne.
Etiket: “Julefest i humlehaven” af Gunhild Rasmussen
Hornbeer Juleøl (2011) (9%):
Juleøllet har sin sikre plads blandt de danske juletraditioner. Juleøllet har alle dage været kraftigere øl end hverdagsøllet – Hornbeer Juleøl er ingen undtagelse. Den holder lige knapt sine 9 pct alkohol. Vi har i år valgt at brygge vores juleøl efter belgisk forbillede. Der er anvendt gær fra belgisk trappistøl og lyse og mørke malte, så øllet fremstår med en let karamelsmag og lidt brændte noter. Målet har været, at gøre vores juleøl rigtigt velegnet til den danske julemad. Og så har vi lige krydret den med lidt med enebær, en smule anis og andet godt – det er jo jul !
Vi tillader os at citere Carsten Bertelsen fra bogen 24 juleøl. “Juleøl skal tages alvorligt, ellers ka’ det være det samme. For så kan vi lige så godt drikke den øl, som vi plejer i hverdagen. Vore forfædre indviede det godt indbryggede og krydrede juleøl med højtid, så derfor må velsmag og godt håndværk – i det mindste – være vor tids offer til guderne” Vi er helt enige i synspunktet: stå vagt om en god tradition, nemlig den gode juleøl.
Etiket: “Tabt væddemål” af Gunhild Rasmussen