Esebryg Boldesager (5,5%): Kölsch.
Boldesager er inspireret af en meget let ale fra den tyske by Köln. Oprindeligt havde kun de bryggerier som havde udsigt til Kölner Dom, lov til at brygge Kölsch.
Øllet er en overgæret ale, som minder meget om en pilsner øl, dog mere aromatisk.
Vores udgave er brygget på en lys maltet byg, og tilsat den meget friske hallertauer humle.
Ingredienser: vand, maltet byg, humle og gær.
Esebryg Hjerting (6,8%): Stout.
Hjerting er vores bud på en engelsk stout.
Der er brugt 4 forskellige ristninger af malt for at opnå den fylde og farve som kendetegner en stout.
Vi har tilsat 3 humletyper, Centinnial , East Kent Golding samt Brewers Gold. Derved er det lykkes at holde en skøn friskhed i øllet, der komplimenterer den iøvrigt meget fyldige øl.
Ingredienser: vand, maltet byg, humle og gær.
Esebryg Spangsbjerg (8%): Trippel.
Spangsbjerg er en meget stærk og frugtagtig øl, som er brygget efter den Belgiske Triple øltype som er udviklet i de berømte trappistklostre.
Det komplekse i denne øl-type er ar få gæren til at udvikle frugtaromer i forbindelse med omsætningen af brygmasken.
Derefter har vi, i små mængder, brugt humlerne Centennial, East Kent Golding, og Brewers Gold.
Ingredienser: vand, maltet byg, humle og gær.
Læs også:
- Esebryg er nu klar med debut øl (Beerticker.dk)