Brygmester Ralph Zimmermann, fra verdens største økologiske bryggeri Neumarkter Lammsbräu, gæstebryggede i december på Bryghuset Møn.
Økologisk Weizenbock frigives i dag på Bryghuset Møn. Ralph Zimmermann fra det 100% økologiske bryggeri Neumarkter Lammsbräu gæstebryggede på Bryghuset Møn midt i december.
Bryghuset Møns faste tyske brygger Sven Austel kendte i forvejen Ralph Zimmermann, som var en tidligere kollega. Svend Austel er universitetsuddannet brygmester og stammer i øvrigt fra Bamberg i Bayern – ølbyen over alle i Tyskland. Efter et feriebesøg på Møn blev de to brygmestre enige om at lave en økologisk weizenbock. Ralph Zimmermann medbragte selv i december økologisk humle, malt og gær.
Økologisk Weizenbock fra fredag den 23. januar på fad i Bryghuset. På flaske i Bryghuset og i Superbrugsen i Lendemarke fra den 30. januar. Denne øl er et “gæstebryg” brygget af den tyske brygmester Ralph Zimmermann fra Neumarkter Bräu, der er det største økologiske bryggeri i verden. Weizenbock er en bayersk vinterspecialitet, en stærk hvedeøl (tysk: Bock). Den indeholder økologisk hvedemalt, münchenermalt (en mørk malt)samt humletypen øko-safir. Alkoholdindholdet er 7,0%
Neumarkter Lammsbräu påbegyndte omstillingen til økologisk bryggeri i 1984. Efter at Franz Ehrnsperger i 1977 som sjette generation overtog det fra starten i 1628 familieejede bryggeri. I 1992 blev Neumarkter Lammsbräu det første certificerede europæiske økologiske bryggeri. Og er et af verdens få 100% økologiske bryggerier. Desuden er bryggeriet også opbygget efter at være miljømæssigt bæredygtigt. Neumarkt ligger sydøst for Nürnberg i Bayern.
Læs mere:
Spezial-Bier für Dänen (Neumarkter Nachrichten)
Brygger fra verdens største øko-bryghus laver mønsk øl (kun tilgængelig for abonnenter – Sjællandske)