Gundestrup Mejeri & Bryghus Kulisauvin (6,2%): Brygget i samarbejde med Svendborg Bryglaug.
Kulisauvin er den fjerde øI, der er brygget til Kulinarisk Sydfyn. Navnet er sammensat af “kuli” fra kulinarisk og “sauvin” fra “Nelson Sauvin”. “Nelson Sauvin” er humlen, der giver bitterhed og aroma til øllet. Humlen er fremdyrket til salg i 2000 tæt på byen Nelson på New Zealand. Efternavnet “Sauvin” stammer fra druesorten “Sauvignon Blanc”, der er kendt for at give en frisk vin med noter af stikkelsbær og grape frugt. “Nelson Sauvin” er eneste humle og tilfører netop smagen af grape og stikkelsbær til øllet.
Øllet er brygget som en Ekstra Strong Bitter. Bitterheden er beregnet til 30 IBU. Kulisauvin med den frugtagtige karakter vil passe fint til en “slapper” på terrassen og sammen med grillmad.
Maltsmagen kommer først og fremmest fra den engelske malt Maris Otter, og fra to karamelliserede malte samt lidt chokolademalt. For skummets og mundfyldens skyld, er der brugt lidt valset havre.
Øl brygget af: malt, havre, humle, gær.
Læs mere:
- Kulinarisk Sydfyn i Svendborg 25. og 26. juni (Beerticker.dk)