Bryggerier må lukke fordi de ikke har tænkt i kvalitet og nyskabelse siger Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller.
Berlingske har talt med Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller om udskillelsesløbet blandt danske bryggerier:
Når salget svigter, og bryggerier må lukke, kan det give anledning til ærgrelse og sure miner. Men spørger man Mikkel Borg Bjergsø, der står bag det internationalt anerkendte mikrobryggeri Mikkeller, er det godt for alle, fordi bukkene vil blive skilt fra fårene. Han mener, at det er en naturlig konsekvens af, at de danske brygmestre ikke har formået at tænke i kvalitet og nyskabende øl.
– Der har længe været en tendens til, at man har lavet øl, der smager af Grøn Tuborg – bare med en flottere etiket. Det er efter min mening fuldstændig misforstået. Det, som mikrobryggerierne kan, er at lave øl af den bedste kvalitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget. De, der ikke gør det, må for min skyld gerne forsvinde, siger Mikkel Borg Bjergsø.
Han vurderer, at det langtfra er alle de bryggerier, der åbnede i de gyldne dage, som rent faktisk gik op i øllen. I stedet øjnede de en mulighed for en hurtig profit på et hastigt voksende marked.
– Min største konkurrent er ikke de bryggerier, der laver god øl. Den største trussel er dem, som laver dårlig øl. For hvis man køber en øl fra et mikrobryggeri, og den smager ad helvede til, køber man aldrig en mikrobryg igen, siger han.
Læs mere:
- Må den bedste vinde… (FRI/Berlingske)