Royal Unibrew: “Der er brygget enorme mængder øl siden Nikoline og Conrad Nielsen grundlagde Faxe Bryggeri for 110 år siden. Og der er ikke meget håndværk tilbage i øl-produktionen. Se hvordan det foregår anno 2011.” Faxe Bryggeri (video – TV2 ØST)
Øl med 45 mio. år gammel gær: Poly professor brews beer with 45-million-year-old yeast (SanLuisObispo.com)
Indien: Planer om 40 nye mikrobryggerier i Bangalore på en gang! Indien er ellers slet ikke et mikrobryg land.
- Pub-city Bangalore to go microbrewing for beer (IANS via Sify Finance)
- Brewed-on-spot beer coming (DHNS via Deccan Herald)
Øl-anmeldelse: Grauballe Irish Red (Tid til en øl)
Christian Skovdal Andersen kommer til Den Lille Vinkælder i Fredericia 27. januar – i forbindelse med han er et par uger hjemme fra Cape Town, Sydafrika. Som tidligere omtalt kommer han til Aalborg 28. januar – arrangeret af Ølkonsortiet. Desværre har det afrikanske bureaukrati forhindret, at øl fra hans Sydafrika projekt Bierwerk når frem i tide – øllet er strandet i tolden. Så det bliver BeerHere øl, der præsenteres. I øvrigt bliver der også arrangementer i Rom og Helsinki. Ølaften med Christian Skovdal Andersen torsdag d. 27. januar kl. 19 (Den Lille Vinkælder)
Øl: Raasted Bryghus Nelson Sauvin IPA (7%) er kommet på ved Ølbaren, København.
Stillwater Artisanal Ales: Brian Strumke der står bag dette nomadebryggeri er nu i Danmark, hvor der som tidligere omtalt skal samarbejdsbrygges med Ryan Witter-Merithew, Fanø Bryghus og Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller. Fra 1. januar: Mikkeller og Stillwater Artisanal Ales skal lave samarbejdsbryg på Fanø Bryghus (Beerticker.dk)
GourmetBryggeriet: Som Beerticker.dk skrev tilbage i oktober, har medstifter og tidligere medejer af GourmetBryggeriet Lars Dietrichsen købt halvdelen af hotellet og restauranten Auberge de Tourrettes i Sydfrankrig, der nu her i januar er blevet arbejde og bopæl. Læs om hvordan han sidste uge sagde farvel til Roskilde. Den franske kærlighed (Roskilde Avis)
TV-ALERT: TV2 Go’morgen onsdag (Beerticker.dk)
Hornbeer kommer til Thisted 28. januar. Reminder om Hornbeer (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Thisted)
Øl: Grassroots Brewing Nighthawks At The Diner er kommet på ved Ørsted Ølbar, København. Oatmeal Stout på 5,8%.
Valhal ølsmagning i Frederikssund er traditionelt sidste lørdag i januar. I år 29. januar kl. 11 til 17 i Valhal, Kalvøvej. Entre: 30 kr., 20 kr. for medlemmer af Danske Ølentusiaster. Smagsprøver koster 5 kr. pr. stk. Smagningens bedste øl kåres. Udstillerliste foreligger ikke endnu – se her hvem der deltog sidste år. Arrangeres af Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Frederikssund og Frederikssund Ølsmagning.
Øl: Herslev Bryghus kommer nu med Tang Øl (5%) på flaske. “Det er et forsøgsbryg med det formål at teste hvordan tang indvirker på brygprocessen og på smagen. Det har været meget spændende og der kommer flere øl fra Herslev hvor tang indgår. Vi har anvendt Islandsk Söl tang. Tangen virker som en katalysator så andre nuancer fra malt og humle bliver fremhævet. Er afstemt med ingefær og passer glimrende til sushi.” Justeret udgave af den Tangøl der var med ved Ølfestival København sidste år.
Øl – Hornbeer: The Fundamental Blackhorn (11%) får premiere ved Valhal ølsmagning i Frederikssund 29.januar. “Kraftig stout med coffeemalt, chocolatemalt, black malt og honning. Vi har humlet til 120 IBU, vi har tørhumlet og lagret den med egetræ og valnød.” (fra nyhedsbrev)
Moderationsordning og Skagen Bryghus: “En 70 år gammel lov har drillet mange små mikrobryggerier, men nu kommer skatteministeren dem til hjælp med en lovændring.” Minister hjælper bryghuse (inklusiv video – TV2/Nord)
Ølpolitisk konference på Viborg Bryghus sidste uge. Udførlig artikel om moderationsordning, Dansk Retursystem, øllets image og forskelsbehandling i forhold til vin samt håndbryggeres problemer.
- Lokale øl-folk vil have vin-tilstande (Midtjyllands Avis via TAWØL)
- Sidste uge: Moderationsordning udvides til alle mindre bryggerier (Beerticker.dk)
- Sidste uge: Dansk Retursystem unødig bureaukratisk (Beerticker.dk)
Brygmesteruddannelse: “En ny, akademisk brygmesteruddannelse skal skabe endnu bedre, dansk øl. Uddannelsen er et samarbejde mellem Københavns Universitet og den private uddannelse Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.
- Øl i verdensklasse (MetroXpress) – alternativ link
- Fra arkivet: Bliv brygmester på SU (Beerticker.dk)
Bryggeriet Vestfyen: 35.640 øl er forsvundet (fyens.dk)
Øl: Ans Bryghus, hvor der håndbrygges under TAWØL, brygger for tredje gang en øl til Tange Sø Folk Festival. En British Pale Ale – der følger efter Tange Sø Bryg Scottish Ale sidste år og Tange Sø Bryg Irish Ale i 2009. Er håndbrygget nu men forventes lige som de andre år at blive brygget kommercielt på Grauballe Bryghus. Tange Sø Bryg 2011 (TAWØL)
TAWØL – Tange Sø Whisky og Øl Laug holder årsmøde 21. januar med Thisted Bryghus tidligere brygmester Peter Klemensen som gæstetaler – nu supervisor for Okkara på Færøerne. Oldermand for Folketingets Øl Laug Kristian Pihl Lorentzen (V) er i øvrigt ceremonimester for TAWØL.
- Lauget slår deltager-rekord på fredag (Kjellerup Tidende)
- TAWØLs årsmøde et tilløbsstykke (Bjerringbro Avis)
Øl-anmeldelse: Flensburger Dunkel, Flensburger Brauerei (Kajs Ølbrok)