Weekendavisen og Information var med til ølmiddagen med amerikanske Three Floyds og Mikkeller.
Anders Holst Markussen skriver i Weekendavisen om ølmiddagen ved Mielcke & Hurtigkarl. Her drejer det sig om to Three Floyds øl.
En af deres største succeser er Dreadnaught – en læskende sag med drinkability, 9 procent alkohol og tørhumlet som flertallet af deres øl er det. Brygger Barnaby introducerer det ved at citere en gammel flådeadmiral: “Fear God, dread naught”, øllet tager også navn efter et gammelt krigsskib Dreadnaught, det stærkeste i 1906. Til øllet kommer due og glace med marv.
… Måltidet afsluttes med en dessert med chokolade samt læskende is på grannåle. Øllet er den hypede vaniljeøl Dark Lord, hvor der er brugt et halvt kilo vaniljestænger per tønde, 250 liter. Øllet blev udsolgt på et øjeblik, da det blev skænket på Mikkeller ølbar. Det smager da også dejligt: en sød Imperial Stout med en intens smag af vanilje, som jeg også har i munden næste dag.
Informations Niels Ivar Larsen skriver om to af Mikkeller øllene ved ølmiddagen:
Den rødvinsfadlagrede Mikkeller-udgave Big Bad Barley Wine huskes som et af højdepunkterne: En funklende purpurrød krop bød ind med kandis, kirsebærlikør, tørrede abrikoser, sprød æble og en kompleks vinøsitet i den velsignet intense og syrlige finish. Mikkellers Calvados Barrel Aged X Imperial Stout Special Series med hele 14,4 procent var ikke mindre guddommelig: Mørk frugt, brændt malt, calvados, blåbær og let råd spillede på et vinøst klaver. En overvældende sødme holdtes i skak i hårdt ristede noter i en symfoni af lakrids, kaffe, bær, peber, tobak og mørk chokolade, der udfolder sig i en varmende lang eftersmag af alkohol og træ fra fadet.
Niels Ivar Larsen giver topkarakter – 6 stjerner til de to Mikkeller øl.
Læs mere:
- Kastede handsker på Frederiksberg (Information)
- Ikke frit tilgængelig: Dark lords og gyldne damer (Weekendavisen)
Fra arkivet:
- Three Floyds uge i København (Beerticker.dk)