Søren Frank giver delt førsteplads til Økologisk Paaskebryg fra Herslev Bryghus, Hornbeer Påskeøl samt Svaneke Bryghus Vårhare.
Berlingske’s Søren Frank har testet 14 påske- og forårsbryg. Tre øl deler førstepladsen.
Herslev Bryghus Økologisk Paaskebryg:
Der er masser af forår i Herslevs øko påskebryg: En smule uklar og gylden i glasset med lyse pilsneragtige toner. Let krydret med koriander, humle og lakrids-noter og moderat sødme. Blandt de letteste og mest læskende i feltet, men samtidig karakterfuld. Rammer temaet klokkerent!
Lillebror Fogh har her sat turbo på humlen i bedste amerikanske mikrobryggerstil. Det let uklare bryg er kastanjebrunt med tykt, hvidt cremet skum. Ale’n er cremet og fyldig i munden og ganske bitter i eftersmagen.
Ravgyldent overgæret bryg i den belgiske saison stil. Ganske krydret med noter af koriander, lavendel, nellike og citrusskal – ligner faktisk hvedeøl lidt. Forfriskende og forårsagtig, men også cremet, tyktflydende, lang og intens i smagen.
Der gives op til seks stjerner.
- 5: Herslev Bryghus Økologisk Paaskebryg
- 5: Hornbeer Påskeøl
- 5: Svaneke Bryghus Vårhare
- 4: Det Lille Bryggeri Forårsbryg
- 4: Fuglsang Early Bird
- 4: Nørrebro Bryghus Forårs Bock
- 3: Amager Bryghus Forårsbryg
- 3: Fur Bryghus Vulcano Påskebryg
- 3: Föroya Bjór Páska Bryggj
- 3: Randers Bryghus Påske Øl
- 3: Royal Unibrew Royal Spring Ale
- 2: Bryghuset Braunstein Økologisk Påske
- 2: De 5 Gaarde Hannibal Påskebryg (brygget ved Harboe)
- 1: Harboe Påskebryg
Læs mere: