Opdateret
Det nye kontraktbryggeri Brøggeren har premiere i dag på den første øl ved Fermentoren, København. Premiereøllen er Saison Øland (5,5%), der senest kl. 18 skulle være kommet på ved Fermentoren.
Brøggerens Saison Øland (5,5%):
Saison Øland er en saison brygget med det ene mål for øje, at gøre den så autentisk som muligt. Foruden den valgte gærstamme, der under de rigtige omstændigheder giver rigelig krydring, så yderligere krydderitilsætninger er overfødige, er der brugt en gammel svensk hvedesort, der skal give øllet et rustikt præg. Disse gamle kornsorter er ikke fremavlet til intensiv dyrkning med brug af stråforkorter og pesticider, men med både smag og næringsindhold som primære mål ved udvælgelsen af korn til kommende års sæd.
Bag Brøggeren står Tobias Rieck, der fra lige starten af Ølsnedkeren har haft tæt tilknytning til denne brewpub. Inklusiv at han også bryggede nogle øl. Han har således også selv stået for at brygge Saison Øland ved Ølsnedkeren.
Tobias Rieck ses til højre på billedet (fra åbningen af Ølsnedkeren).