Niels Ivar Larsen tester fire belgiske øl fra Corsendonk og Chimay.
Informations Niels Ivar Larsen har testet Corsendonk Agnus og Corsendonk Pater, der får topkarateren seks:
Pater er lige så livlig som en Alka-Seltzer, har en særpræget bouquet, hvor man ud over gær og frugt også finder røg, blommer, ristet malt og noget i retning af opvaskesæbe og kagedej. Smagen er lykkeligvis mere til det syrlige end til det sødladne og byder ind med ædel portvin, egetræ rosiner, nødder og bitter chokolade. Kompleks og dog i balance. Eftersmagen er tilmed helt vinøs.
Agnus er glødende orange og afsætter fluffy skumkniplinger, fylder næsen med orangeskal, vanille, citron florale gærnoter og et strejf af fenol. Smagen begynder med en let pebret maltsødme, glider over i honning og vanilje, bliver gæret og humlet og toner ud i dvælende malt og krydderier. Alkoholen er godt skjult, men bidrager sikkert til det pebrede. Imponerende indviklet og drikkelig på samme tid.
Desuden har Niels Ivar Larsen smagt på Chimay Blanche (Cinq Cents) og Chimay Rouge (Première), der begge får fem ud af seks.
Læs mere:
- Pas på den blå chimpanse (Information)