Opdateret med omtale
Om mindre end to uger afholdes den første Copenhagen Beer Celebration – 11. og 12. maj. De 2000 billetter er for længst udsolgt. Følgende er den pressemeddelelse Copenhagen Beer Celebration sender ud til de brede medier:
Ny, eksklusiv øl-event i København
Verdens bedste mikrobryggerier er samlet under ét tag, når den nye festival Copenhagen Beer Celebration inviterer inden for i løbeklubbens Spartas lokaler to dage i maj. Begivenheden sætter desuden fokus på samspillet mellem øl og gourmet mad.
De kommer fra USA, Japan, Canada, Scotland, England, Belgien og Danmark. Eliten af mikrobryggerier fra hele verden samles 11. og 12. maj i København for at deltage i den nye øl- event Copenhagen Beer Celebration (CBC) i Sparta Hallen på Østerbro.
Bag CBC står det danske mikrobryggeri Mikkeller, der sammen med samarbejdspartnerne Drikkeriget og Shelton Brothers, fik ideen til begivenheden efter at have deltaget i ølforeningen Danske Ølentusiasters etablerede festival seks år i træk.
– Vi synes, at det var på tide, at der skulle ske noget nyt. Vi havde længe snakken om, at festivalen ikke helt levede op til det, vi gerne ville med vores øl – at den ikke rigtig udviklede sig, så hvorfor ikke starte vores egen festival, hvor vi selv kunne bestemme?, siger brygger og indehaver af Mikkeller Mikkel Borg Bjergsø.
CBC er særlig stolt af at kunne præsentere amerikanske Three Floyds. Bryggeriet, der har base i Chicago, er blevet kåret som verdens bedste mikrobryggeri på det anerkendte ølsite Ratebeer.com fire gange i løbet af de seneste fem år, og deres eksklusive øl ’Dark Lord’ har lige som bryggeriet opnået kultstatus blandt ølnørder verden over. Af andre prominente gæster er ølmagerne fra Cigar City (Florida), Lost Abbey (Californien) og The Kernel, der er det mest hypede bryggeri i England p.t.
Øl versus vin
Udover at præsentere det bedste mikrobryg fra hele verden er det også festivalens ambition at sætte fokus på øllets potentiale i forhold til gourmet mad, fortæller Mikkel Borg Bjergsø:
– Madaspektet er meget vigtigt for os. Vi har de seneste år arbejdet hårdt på at præsentere øl i gastronomiske sammenhænge, som et seriøst alternativ til vin og at vise, at øl kan meget mere end at blive serveret i en stor hal med flæskestegssandwich til, siger Mikkel Borg Bjergsø, der blandt andet har brygget øl til Noma, Kiin Kiin og Mielcke & Hurtigkarl.
For på bedste vis at koble øl og mad sammen samarbejder Copenhagen Beer Celebration med kokken Jakob Mielcke, som gennem længere tid i samarbejde med Mikkeller har beskæftiget sig med samspillet mellem øl og mad.
Jakob Mielcke er efter min mening den kok i hele verden, der er bedst til at pare mad og øl. Han tager udfordringen alvorligt og anerkender øl ved at lade det være udgangspunkt for maden, der bliver serveret, og ikke omvendt, siger Mikkel Borg Bjergsø.
Klogere på øl
Jakob Mielcke kreerer til lejligheden aftenmåltider med øl som ingrediens til de 2.000, der har været så heldige at få fat i en billet til CBC.
– Generelt er jeg drevet af en søgen efter nye smage og muligheder for nye kombinationer i gastronomien. Måden, hvorpå moderne ølbryggere kompromisløst higer efter de bedste råvarer for at kunne raffinere deres produkt, stemmer meget godt overens med min verden, forklarer kokken, der på CBC også står for foredraget ’Nordic Cuisine and Craft Beer.’ Her fortæller han om mikrobrygbevægelsen i Skandinavien i forhold til nordisk mad, og den udfordring øl står over for i gastronomiens verden.
– Jeg mener ikke at øl SKAL eller KAN overtage for vin. Jeg mener øl SKAL og KAN skabe sin egen plads i gastronomien, fastslår Mielcke.
Foredraget er blot ét i en række af mere fagspecifikke oplæg for branchefolkene, der er samlet fra hele verdenen til lejligheden.
– Festivalens intime størrelse gør det til en oplagt mulighed for fagfolk at tale sammen og lære af hinanden. Det er vores håb at vi på længere sigt kan skabe en form for ’union for craft brewers,’ forklarer projektmanager i Mikkeller, Irina Carlén.
Bag andre smagsindtryk på festivalen står de kompetente kafferistere- og bryggere fra The Coffee Collective, cocktailspecialisterne The Farmers’ Cabinet fra Philadelphia, USA og ikke mindst den ferme pølsemager Pølse John, der til lejligheden serverer hotdogs i alle afskygninger.
Læs mere:
- Mikrobryggerier afholder topmøde i København (Politiken.dk)
- Manker Beer presents the ultimate guide to probably the coolest Beer festival in Europe this year – Copenhagen Beer Celebration! (Manker Beer)
- Copenhagen Beer Celebration har offentliggjort de 27 bryggerier (Beerticker.dk)
- November: Copenhagen Beer Celebration melder udsolgt (Beerticker.dk)
- August: Copenhagen Beer Celebration tilføjer tre anerkendte bryggerier som deltagere (Beerticker.dk)
- Juli: Copenhagen Beer Celebration konkurrerer direkte med Ølfestival København (Beerticker.dk)
- Juli: Ny kvalitets ølfestival i konkurrence med Danske Ølentusiaster (Beerticker.dk)