Nordjyske Stiftstidende har besøgt Bamberg i Bayern. Bl.a. kendt for Rauchbier.
I dag anbefaler Nordjyske Stiftstidende’s John Jensen ølelskere at besøge Bamberg i Tyskland:
For byen er et rent øl-eldorado med ni bryggerier inden for bygrænsen, bryggerimuseum og mindst 24 andre mere eller mindre interessante ølsteder. Byen bliver af mange regnet for Tysklands ølhovedstad, og det er ikke helt skævt. Især hvis man tager det nærmeste område omkring byen med i betragtning. Mere end 150 bryggerier kan findes på kortet inden for en radius på 35 kilometer. For en stor dels vedkommende mikrobryggerier med en produktion på mindre end 10.000 hektoliter (1 hektoliter = 100 liter, red.) om året men også enkelte store bryggerier.
Rauchbier – røgøl, som Bamberg er kendt for, får følgende ord med på vejen.
For nogle helt fantastisk og for andre (og de er mange) nærmest gyselig.
Hører man til den sidste gruppe, bør man tage til Bamberg og smage den ægte vare, Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen, i Schlenkerlabryggeriets egen krostue. Det vil omvende de fleste. En fyldig silkeblød mørk øl i perfekt balance mellem røgsmag, malt og humlebitterhed. Det er øl i den øverste verdensklasse! Langt bedre end den lidt ”hårde” version af øllen, der kan fås overalt på flaske.
“Beerwalken” Bamberger BierSchmecker Tour omtales også.
Ikke frit tilgængelig: Øl-pitstop i Bamberg, Beerwalk på tysk (Nordjyske Stiftstidende)