Weekendavisens nu tidligere øl- og madanmelder Anders Holst Markussen skriver om påske- og forårsbryg på hans blog:
Man må lede forgæves efter deciderede lyse og lette øl, der formår at løfte én elementært og nænsomt som forårets spædeste skud. Februars påskebryg er lidt filtrerede gengangerier samt et par referencer til tysk bock-øl og et par humlede lyspunkter.
Påskebryg eller ’forårsøl’ (en betegnelse som udvider øllets salgsperiode) er lidt en rodekasse af øltyper. Julens krydderier og sødme er væk og generelt også de mørkeste malte. Øllet foregriber ikke foråret, men passer imidlertid til påsken.
Påskelidelsen i Danmark oplever sine dramatiske højdepunkter i betalingsringen, X-faktorfavoritten og folk der taler i stillekupeen. Mens selve korsfæstelsen er den evigt faldende friværdi. Midt i den timelige forgængelighed tilbyder drikkens livlighed sig altid: gær, malt, humle og vand.
Omtaler herefter påske- og forårsbryg fra Jacobsen, BeerHere, Hornbeer, Hancock, Svaneke Bryghus, Viborg Bryghus, Mylius-Erichsen Bryghus, Nørrebro Bryghus og Bryggeriet Vestfyen.
Anders Holst Markussen har droppet anmelder jobbet ved Weekendavisen til fordel for bogprojekter.
Læs mere:
- Fasten flydende (Anders Holst Markussen)