Hornbeer overtager udstyret fra Vejle Bryghus konkursbo

Hornbeer får nu Kaspar Schulz bryganlæg med kobberkedler. Øget tankkapacitet muliggør kvalitets forbedring af øllet.

Vejle Bryghus brygværk

Jørgen Fogh Rasmussen oplyser til Beerticker, at Hornbeer har overtaget alt udstyr fra Vejle Bryghus konkursbo.

Det inkluderer Kaspar Schulz brygværk, der så og sige er Rolls Roycen indenfor brygudstyr – med kobberkedler (brygværket fra Vejle Bryghus ses på billedet).

Dermed har Hornbeer fået et automatiseret brygværk. En stor lettelse da Jørgen og konen Gunhild er de eneste “ansatte” i bryggeriet.

Med overtagelsen af Vejle Bryghus udstyr har Hornbeer fået 6 tanke mere – og dermed 15 tanke i alt. En forøgelse af brygkapaciteten på 50%. Men hensigten er ikke at øge produktionen, men til gengæld bliver der længere tid til hver enkelt øl. De kan lagre længere på tankene, før de tappes. Altså en kvalitetsmæssig forbedring.

Hornbeer logo

Desuden får Hornbeer en ny tappelinje fra italienske Cimic op og køre om en måneds tid.

Der kommer ikke nogen afbrydelse i produktionen ved overgangen fra det gamle til det nye udstyr. Brygudstyret placeres i en fire år gammel bygning, hvor der indtil nu har været lager. Her er der ved at blive gjort klart til flytningen fra Vejle til Kirke Hyllinge i Hornsherred. Samt den efterfølgende installation.

Dermed har Hornbeer nu diverse gammelt udstyr til salg. Det inkluderer bl.a. et “2-vessel” brygværk på 30 til 35 hl. Samt noget udstyr fra Vejle Bryghus – inklusiv 10 serveringstanke på 1000 l. Træning på det gamle udstyr tilbydes også til køber.

I øvrigt vil Hornbeer nu også til at destillere whisky – udstyret er købt og leveret.

Nu udestår bare en ting. Jørgen Fogh Rasmussen og konen Gunhild skal blive enige om, hvem der skal pudse Kaspar Schulz kobberkedlerne! Der er købt en flaske Brasso.

Årets Danske Bryggeri 2013 gruppefoto

Foto: Ole Svenningsen, RealHoppyAle

Her ses Jørgen Fogh Rasmussen og Gunhild Rasmussen, da Hornbeer i maj blev udråbt til Årets Bryggeri 2013. I midten Anne Lise Knørr – Danske Ølentusiasters landsformand.