Danske Ølentusiaster har udvalgt 72 ølsteder til Dansk Ølmærke 2012. Det er 20 mere end i 2010, hvor der senest blev uddelt ølmærker.
Guiden “Vejen til Godt Øl 2012-2013” fulgte med det seneste nummer af ØLentusiasteN, men kan også ses på nettet.
Ud af de 72 er der udvalgt 10 ølsteder, som det er “værd at rejse efter”. De er valgt af Danske Ølentusiasters Regionsråd (regionsformænd, næstformænd og landsbestyrelsen) ved afstemning:
- BrewPub København, København
- Den Tatoverede Enke, København
- Ørsted Ølbar, København
- Hugo’s Kælder, Køge
- Carlsens Kvarter, Odense
- Christian Firtal, Odense
- You’ll Never Walk Alone, Kolding
- Søgaards Bryghus, Aalborg
- The Wharf, Aalborg
- Det Bette Ølhus, Ålbæk
Læs mere:
- Dansk Ølmærke 2012 (ale.dk)
- Vejen til Godt Øl 2012-2013 (pdf – ale.dk)
- 2010: Dansk Ølmærke 2010 (Beerticker)
- 2010: Dansk Ølmærke 2010 – mere omtale (Beerticker)
Michael Rasmussen siger
Super – men lidt synd at den ikke kan bruges som opslagsværk – når man nu lige er i Vojens o.lign. og vil kigge nærmere på noget godt øl i nærheden.
Det kunne gøres med et geografisk register – Eller evt. med et landkort med numre.
Blot et forslag til næste udgave 🙂
Lars Marius Garshol siger
Veldig enig med Michael. Har tenkt det samme flere ganger.
Jan Laursen siger
Provinsielt! Hvor er Mikkeller Bar?
Brian Andersen siger
Ud over Mikkeller Bar savner jeg Ølbaren på Nørrebro – også et højkvalitativt sted. Men det ligger jo også i Kbh… Provinsielt er vist et meget rammende udtryk!
Ubik siger
If I read the translation of the remarks on Søgaards correctly, the Ølentusiasten made a comment about Søgaards “learning the hard way to hire the right people to brew beer.” Intentional or not, this seems like an insult to the brewers who helped build the brewery and its reputation, from long-time brewers like Kasper Malmberg to interns like Ilan Klages-Mundt. All of the people who brewed there worked hard and dedicated themselves to making good beer, and to give Claus Søgaard more credit than them for the brewery’s quality – just by “hiring the right people” – is to dismiss the entire profession of brewing as a secondary, menial concern. I would hope that the Ølentusiasten would have a greater respect for, and understanding of, brewing than that comment implies.