Aarup Bryghus: Nyt fynsk bryggeri på vej

Jimmy Steen Eriksen starter nyt bryggeri i Aarup vest for Odense. Måske første øl til maj.

Den 42-årige Jimmy Steen Eriksen er på vej med det nye bryggeri Aarup Bryghus. Han har købt et nedlagt bageri på hovedgaden i Aarup – Bredgade 45, som han nu er ved at istandsætte. Aarup ligger vest for Odense.

Her forventer han i marts at begynde udviklingen af øltyper på et 50 l Braumeister anlæg – øl der forventes til salg i maj. Men ellers er Jimmy Steen Eriksen nu på udkik efter brygudstyr med en kapacitet på 200 til 400 l.

Aarup Bryghus bliver et lokalt forankret fritidsprojekt, hvis øl kommer til salg i Aarup og omegn.

Jimmy Steen Eriksen har også købt en grund bag det gamle bageri, hvor han har tanker om at lave en humlehave. Med danske humler der i et vist omfang også skal indgå i ølbrygningen.

Desuden vil han også holde arrangementer med fokus på øl i Aarup, hvor diverse folk fra branchen kan komme til byen og holde foredrag og ølsmagninger. Bl.a. for det lokale erhvervsliv.

Foreløbig er det planen at brygge øltyperne Brown Ale, Pilsner samt en Kölsch. På sigt er der også planer om en Stout. I første omgang kommer det på fad, men det skulle også komme på flaske senere.


View Larger Map

Måske bliver der også butikssalg fredag og lørdag i det forhenværende bageri (ses på billedet), med salg af egne øl samt andre specialiteter.

Jimmy Steen Eriksen har en baggrund som levnedsmiddeltekniker. Er salgsdirektør hos Rudolf Wild GmbH & Co KG, hvor han sælger naturlige ingredienser til drikkevare industrien i Norden – særligt til læskedrikke. Det er i høj grad her ideen til at åbne eget bryggeri stammer fra, da han i den forbindelse kommer ved bryggerier.

Tanken er nu at blive uddannet diplombrygger på det næste hold.

Trackbacks