Det er sommer, og for det meste er nyhedsstrømmen tynd. TV er fyldt med genudsendelser, så selvfølgelig kan Beerticker.dk også “genudsende”. Langt det meste vil dog være fra før Beerticker.dk startede.
Vådhumlet: En af de mest interessante øl på European Beer Festival i København sidste år var Hopfenzupfer Kellerbier. Brygget af produktionschef Mike Murphy fra GourmetBryggeriet. Interessant i forhold til hvad der før var set fra danske bryggerier.
Brygget med helt frisk humle fra humlehøsten i Tyskland. Ekspres hentet 1000 km syd for grænsen, hvorefter øllen omgående blev brygget på GourmetBryggeriet. Læs beretningen om humlen der blev hentet, og den efterfølgende brygning. “Wet hopped” or “Fresh Hopped” (pdf – Mike Murphy, GourmetBryggeriet)
Herslev Bryghus: Der er kommet mange specielle øl på markedet. Men en af de helt specielle kom fra Herslev Bryghus sidste år – Aspargesøl. Asparges bajer (video – TV2 Lorry)
Fuglebjerggaard: Han er en af pionererne, men Per Kølster er ikke som danske mikrobryggere er flest. Han bekendte sig til økologi og bæredygtighed, længe inden det var moderne, og i dag påstår han, at han er tæt på at nå sit oprindelige mål: At lave den fuldkomne øl. Konge i eget ølrige (FRI)
Dåsesprøjt: Hjælper det at prikke på øldåsen for at undgå, at den sprøjter? (videnskab.dk)
Nøgne Ø: Greg Koch fra et af USA’s bedste “craft” bryggerier – Stone Brewing Co. fra Californien – besøgte Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø. Norge’s fremmeste mikrobryggeri.
Del 2 – bl.a. besøges selve bryggeriet:
[…] øl – se også her: A Hop and a Sip to Fresh Ales (The New York […]