Jyllands-Postens ølanmelder Christian Andersen har testet 10 påskebryg.
I øvrigt har Christian Andersen videreført ølbloggen Durst i personligt regi – før var det en del af Jyllands-Postens blogunivers. Helt aktuelt blev han i går valgt ind i Landsbestyrelsen for Danske Ølentusiaster.
Men tilbage til påskebryg.
Den nye Påskefrokost – en Saison IPA fra Svaneke Bryghus – får de maksimale seks stjerner:
Svaneke kaster sig over den trendy – og svære – saison øl og gør det stilsikkert. En både elegant perlende og voluminøs mundfylde. En gennemgående typisk tørhed som i de bedste saison øl. Humlebitterheden er ekstraordinært markant for at skabe balance med sødmen. Aromaerne er det måske mest interessante: Appelsin, citron, abrikos og nelliker.
Den ligeledes nye Skawpåske fra Skagen Bryghus får fem stjerner:
Masser af blomsteraromaer. Nærmest et potpourri, altså ifølge ordbogen ’en blanding af tørrede blomsterblade’, men det klæder denne sprøde pale ale, som lykkes at være karamelsød uden at kamme over i en søbegrød af sukker, ofte en unode for denne type øl og storebroren india pale ale. En ravgylden skønhed med et florlet, men fast skum.
- 6: Svaneke Bryghus Påskefrokost
- 5: Skagen Bryghus Skawpåske
- 4: Carlsberg Semper Ardens Easter Brew
- 4: Hancock Påske Beer
- 4: Krenkerup Bryggeri Påskeøl
- 4: Rækker Mølle Bryghus Påskebryg
- 4: Ørbæk Bryggeri Kongens Fadebur Påskebryg
- 3: Bryggeri Skovlyst Påskebryg
- 2: Rise Bryggeri Påske Ale
- 1: Raasted Bryghus Mørk Påskebryg
Læs mere:
- Påske på flaske (Jyllands-Posten)
Skriv et svar