Evil Twin Brewing: Even More Jesus (12%) – en Imperial Stout er på vej. Brygget ved Fanø Bryghus.
USA – The Festival: Evil Twin Brewing, Kissmeyer Beer, Midtfyns Bryghus, Mikkeller, To Øl samt 8 Wired Brewing Co. deltager 23. og 24. juni i ny amerikansk øl- og ciderfestival. Det foregår i Worcester vest for Boston og arrangeres af importørerne 12% Imports og Shelton Brothers. Se den komplette liste med de 35 internationale deltagere.
The Kernel Brewery: India Pale Ale Black (6,8%) og India Pale Ale Citra on Rye (7,2%) er på ved Mikkeller Bar, København.
Stronzo Brewing Co. har gang i at brygge ølfestival specials for tiden. Således brygges der også COUS (9%) – en Imperial Stout med couscous og marokkanske krydderier (sort peber, paprika, kanel og koriander). Denne øl bliver del af en black n’ tan duo. Den anden øl bliver også med couscous og marokkanske krydderier.
Grauballe Bryghus har tre nye øl på vej “af den kraftigere slags”, der frigives i løbet af i år. Den første Franks IPA (7,5%) lanceres i næste uge. Markerer at det at 40 år siden, at William Frank blev uddannet som brygmester. Grauballe-nyt, marts 2012 (Grauballe Bryghus)
Grauballe Bryghus: Ølmiddag med William Frank på Nørre Vissing Kro øst for Silkeborg den 31. marts. Master Brewers Diner (Nørre Vissing Kro)
Middelhavs øl-cruise: Un Mare di Birra gentages som omtalt i år – 16. til 19. juni. Fra Rom’s havneby Civitavecchia til Barcelona og retur igen. Arrangeret af ølbaren Ma Che Siete Venuti a Fà i Rom. Som noget nyt i år er en række andre ølbarer også inviteret med. Foreløbig er det meldt ud, at følgende deltager – med øl: Moeder Lambic (Belgien), Oliver Twist (Sverige), ´t Arendsnest (Holland), La Capsule (Frankrig), Bierkompass (Tyskland), Sherwood Music Pub (Italien), The Dome (Italien). Listen over deltagende bryggerier er ikke offentliggjort endnu. Un Mare di Birra 2012 (via Facebook)
Gundestrup Mejeri og Bryghus: Æble-lakrids-valle øl er netop brygget.
Aarhus Bryghus lover Green Spring øl på Cockney Pub i Aarhus på lørdag – ingen yderligere detaljer endnu.
Nørrebro Bryghus: Der er brygget en Trippel, der skal lagres på Chardonnay fade.
Flying Couch Brewing: Trippel med lemongræs skulle være klar til Ølfestival København. Også brygget ved Nørrebro Bryghus men det er ikke lig ovennævnte øl.
Staarup Haandbryg: Landsvale hedder næste øl, der kommer april/primo maj.
Gamle Carlsberg:
- Ølentusiaster fejrede Gamle Carlsbergs tilbagekomst (SN.dk)
- Ølslaget er vundet (Roskilde Avis)
Aarhus: Salling holder ølmesse 29. og 30. marts kl. 12 til 18 med følgende bryggerier og importører: Aarhus Bryghus, Theobrands, One Pint, Nørrebro Bryghus, Fanø Bryghus, Steensbogaard Bryghus, Hornbeer, Klosterbryggeriet, Ølhuset, Dansk Mjød, Fur Bryghus, WinterCoat, Premium Beer, Randers Bryghus, Carlsberg, Traditionel Cider og DK International. Nyhedsbrev Marts – Lokalafdeling Århus syd (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Århus Syd)
Midtfyns Bryghus – Aars: Eddie Szweda kommer til Aars den 23. marts. Tordenkalvens Øllaug inviterer kendt ølmand (Aars Avis)
Ribe Bryghus – Haderslev: Brygger Lars Nielsen besøger Haderslev 29. marts arrangeret af Vin og Vært.
Frederikshavn: Restauranten Vægteren planlægger at holde øl-skole hver måned – første gang 29. marts.
- Øl & Kogekunst (Vægteren)
- Her må du godt dufte af øl (Nordjyske.dk) – alternativ link
- Vægteren og SuperBest tilbyder: Øl og kogekunst (Kanal Frederikshavn.dk)
Nordjylland: Skovsgaard Beerfest den 8. juni. “Festen arrangeres af Danske Ølentusiasters Fjerritslev-afdeling, Skovsgård Boldklub og Skovsgård Idrætscenter.” Byens første ølfest (Nordjyske.dk)
Glejbjerg ved Esbjerg: Ølsmagning- og foredrag med Thomas Søndergaard – brygmester og produktionschef ved Carlsberg den 30 marts. Bliv klogere på øl og smag på oplevelsen (Glejbjerg)
Thisted: Øl, sundhed og kunst den 30. marts med Gerda Bruhn. Kunst & Øl (ale.dk, Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Thisted)
Faxe Ladeplads: Skagen Bryghus smagning. Frederiks Villa afholder ølsmagning (faxe.nu)
Øl med guld i:
- Golden Bee
- A new Belgian beer (Thegoodlife)
Mad: Grov Mikkeller Øl-Sennep giver John Michael Jensen opskriften på i Ekstra Bladet. Har en af Danmarks bedste pølsevogne på Axeltorv i København – John’s Hotdog Deli. 1 flaske Mikkeller Black (375 ml), 250 g gule sennepsfrø, 2 dl æbleeddike, 60 g rørsukker, 20 g salt. Det hele blandes sammen og stilles på køl til næste dag. Så blendes massen derefter let med en stavblender til ønsket konsistens. Senneppen skal stå og modne i mindst en uge, før den tages i brug. Min perfekte hotdog (Ekstra Bladet)
Ølanmeldelser:
- Croocked Moon Brewing Stonewall IPA: For sent til release (Julies Øl)
- Påske Hvede, Indslev Bryggeri (Kajs Ølblog)
- Påskelammer – Øl Er Gud ! (Højt Skummende!)
- Verdi Imperial Stout – fantastisk italiener! (Højt Skummende!)
- Innis & Gunn Rum Cask (Tid til en øl)
- In Your Pale Face (Tid til en øl)
- Beer review: Mikkeller / Three Floyds Boogoop (BeerNorway)
- TMOH – Beer Review 641#: New Belgium Lips of Faith La Folie (video – The Master of Hoppets via YouTube)
- TMOH – Beer Review 640#: Sierra Nevada Hoptimum (2012 batch) (video – The Master of Hoppets via YouTube)
[…] begrænset mængde. P.H.A.T står for Pretty Hot And Tempting. Imperial Stouten Even More Jesus er som omtalt på vej. Den laves nu også i portvins og bourbon fadlagrede udgaver ved Fanø […]