Det er noget mere overskueligt, hvad der er af nye nytårsøl i forhold til den netop overståede julebrygssæson. Men sæsonen er jo også ekstrem kort.
Bøgedal Nytår 2010 (7,7%): Lys øl med perle, centennial og northern brewer. Lys øl med en frisk duft af honning, blomster og tørrede abrikoser. En dejlig afbalanceret øl med en god sødmefuld smag og et fint hvidt skum. Smager af tørrede frugter, honning, lidt karamel og afslutter med en yderst behagelig bitterhed. Nydes isafkølet – kan åbnes med sabel.
Holbæk Bryghus Nytår 2010 (7,5%): Håndbrygget øl af vand, bygmalt og humle. Smagen af en blød og rund stout som er fremkommet af kærlighed til øllet, let røgede noter af kaffe og chokolade.
HaandBryggeriet Merry NewYear 2008 (10,4%): Barley wine. Denne øl blev frigivet før tid, da HaandBryggeriet lukkede i oktober. Martin Rantzau bryggede en ny Merry NewYear hvert år den 31. december, for så først at frigive den næsten et år senere.
Mikkeller Nelson Sauvignon (9%): Brygget af basismalt og under mæskníngen og gæringen tilsat enzymer for at opnå en så høj forgærbarhed som overhovedet muligt. Til både bitter-, smags- og aromahumle er brugt den New Zealandske humlesort ‘Nelson Sauvin’ som er opkaldt efter sine druekarakterer, der bringer minder til den New Zealandske hvidvinsdrue Sauvignon Blanc. Af gær er benyttet både champagnegær og brettanomyces og pga. enzymerne er øllen gæret meget langt ned og dermed er slutresultatet en meget tør øl. Efter endt gæring har øllen ligget 5 måneder på hvidvinsfade fra Østrigske Weingut Kollwentz og opnået yderligere karakter. Til slut er den flasket på 750 ml champagneflasker med et ekstra højt CO2 indhold.
[…] var Nelson Sauvignon, han […]