Opdateret
Frigivelsen i dag af Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition er blot den første af en helt række fadlagrede øl, der er på vej fra Mikkeller i den kommende tid.
Mikkeller – lig Mikkel Borg Bjergsø – frigiver i dag Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition og Mandeøl. Specielt Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition må der som udgangspunkt være meget store forventninger til. Beer Geek Brunch Weasel, der kom i januar, er aktuelt nr. 20 på RateBeer’s liste over verdens bedste øl.
Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition (10,9%): Denne fadlagrede udgave af den endog meget omtalte såkaldte “lorteøl” – har ligget 2½ måned på Islay-fade fra whisky destilleriet Caol Ila. Mikkeller’s omtale af den:
Øllen bliver brygget på Nøgne Ø i Grimstad, Norge fordi Mikkel mener at deres produktionsanlæg er det absolut bedste til netop denne øl. Kaffen i øllen er den her på bloggen ofte omtalte lortekaffe, der kommer ud af numsen på en væsel et sted i Vietnam. Den i forvejen yderst velafbalancerede Beer Geek Brunch har i denne Islay Edition fået tilført en røget og fløjlsblød whisky- og egetræsaroma, der blender intet mindre end perfekt med kaffen, humlen og maltsødmen.
Mandeøl (11%) Imperial Stout med honning og røgmalt, der er brygget på Nøgne Ø i Norge. Med massevis af tjære, røg og brændt malt. Er kun på fad. Næste år kommer den i fadlagret udgave under navnet Black Tie Barrel Aged. Fra Mikkeller’s site: Mandeøl er oprindeligt brygget til den svenske marked. Før Mikkel bryggede den, ville han høre den svenske distributør, hvilke referencer og ønsker han havde til stouten. Det spørgsmål svarede svenskeren på, ved at sende Mikkel et billede af et herreværelse. Helt klassisk, med Chesterfield-møbler, jagttrofæer på væggene og cigarrøg i store skyer. Stouten skal smage som dette værelse ser ud!
Endnu ikke frigivne øl
Oversigt over hvad der ellers er på vej af fadlagrede øl fra Mikkeller. Bemærk at det ikke nødvendigvis er endelige navne:
- 黑 (Whisky) – kommer snart
- 黑 Cask (Smoked) – kommer snart, røget fra fadlagring
- Alive Cherries – It’s Alive med Brett og kirsebær på Cantillon fad – læs mere
- Beer Geek Breakfast Cask (Speyside) – kommer snart
- Beer Geek Brunch Weasel (Highland) – kommer meget snart
- “Big Worse Barley Wine (whisky)” – med kirsebær – læs mere
- Black Tie Barrel Aged – kommer næste år – den fadlagrede udgave af Mandeøl.
- Nelson Sauvignon – hvidvins fadlagret It’s Alive type med nelson sauvin humle – nytårsøl
- Sour Monk Cherries – Monks Elixir med Brett og kirsebær på Cantillon fad – læs mere
- Weinbrand Red Ale – Imperial Red Ale på brandy fade – dette efterår
Whisky fadene til de fadlagrede udgaver af Beer Geek Breakfast og Beer Geek Brunch Weasel er skaffet via skotske BrewDog. Ellers er der bl.a. skaffet fade fra Cantillon, et østrigsk vineri og en fransk whisky mager.
De fadlagrede øl på flaske forsegles med voks. Samme type voks som amerikanske Three Floyds bruger, som skal forestille at være markedets bedste.
Udover de fadlagrede er der ellers også følgende nye øl på vej:
- Chinook Single Hop IPA (6,9%) – kommer også i Single Hop serien (udover de tidligere omtalte Amarillo, Centennial og Tomahawk udgaver, som også er på vej)
- Mikkel & Menno Weizenbock – samarbejdsbryg med hollandske De Molen
- Herra Huurteinen (4,5%) – Altbier kun brygget til det finske marked
Foruden yderligere 11 øl der er på vej, som jeg allerede tidligere har omtalt i den her oversigt:
Nye øl på vej: Mikkeller (Beerticker.dk)
Kort sagt – der er rigtig mange nye øl på vej fra Mikkeller. I de her to posts er der sammenlagt nævnt 23 øl, som endnu ikke er frigivet!
Læs mere:
To nye øl fra Mikkeller i denne weekend (Mikkeller)
Beer Geek Brunch Islay Edition (Mikkeller)
Finsk Altbier (Mikkeller)
Bærplukker (Mikkeller)
[…] Edition (10,9%) kan købes fra i dag. Ligesom Beer Geek Brunch Weasel Islay Edition, der blev frigivet 12. september, må der som udgangspunkt også være meget store forventninger til den. Fordi Beer Geek Brunch […]