Ved Mad Beer/Three Floyds ølmiddag i morgen – onsdag får seks Mad Beer øl premiere. Dels fem øl der er navngivet efter de fem grundsmage samt en fadlagret Barley Wine. Mad Beers øl er udviklet til at komplimentere mad. Der bruges sjældne specialingredienser, der skal skabe helt nye smagsindtryk inspireret af gastronomien.
Mad Beer er et samarbejde mellem Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller og chefkok Jakob Mielcke. Mad Beer er brygget ved De Proef Brouwerij. Beerticker PRO skrev første gang om Mad Beer tilbage i maj sidste år – det blev først offentliggjort af Mikkeller og Jakob Mielcke i sidste måned.
Bitter (6,9%): IPA.
India Pale Ale brewed with Shiso.
Ingredients: water, malt (pearl), glucose, hops (amarillo, citra, centennial, simcoe, columbus), and shiso.
Salt (4,5%): Wild Ale.
Belgian Wild Ale brewed with salt and ume boshi.
Ingredients: water, malt (pale, cara-munich I), candy light sugar, hops (styrian goldings, hallertauer), ume plums, salt, ale yeast and brettanomyces.
Sur (5%): Spontaneous Fermented Ale.
Spontan Ale brewed with Yuzu.
Ingredients: water, malt (pale), unmalted wheat, yuzu, old hops and wild yeast.
Sød (6,7%): Porter.
Porter brewed with popcorn.
Ingredients: water, malts (maris otter, brown, cara-crystal, chocolate, pale chocolate), popcorn, lactose, dark cassonade sugar, hops (centennial, saaz, tomahawk) and ale yeast.
Umami (6,3%): Imperial Pilsner.
Pilsner-style beer brewed with seaweed.
Ingredients: water, malt (pilsner, cara-pilsner, munich 1), hops (saaz, hallertauer, tettnanger, spalt select), søl and lager yeast.
Venencia Sherry Beer (10%): Fadlagret Barley Wine. Limited Edition – 516 flasker.
Lagret 6 måneder på Amontillado fade fra Lustau.
Ingredienser: vand, malt, hvede, humle og gær.
Læs mere:
- Mad Beer lanceres ved Three Floyds ølmiddag (Beerticker)